FILM GENERAL: Giga Moravac u ulozi Ratka Mladića

Pomno spremanje za ulogu

FILM GENERAL: Giga Moravac u ulozi Ratka Mladića

Pop kultura -
To nije film o generalu Ratku Mladiću, ali jeste inspirisan i Mladićem i svim generalima koji su bežali od Haškog tribunala, kaže koproducent ovog projekta Miroslav Mogurović

Marko Nikolić igraće ulogu progonjenog generala koja je inspirisana poslednjim danima na slobodi haškog optuženika Ratka Mladića.Snimanje filma "General", u režiji Gruzijca Bakura Bakuradžea, počinje ovih dana u Srbiji, a glumac kog televizijska publika pamti po ulogama Gige Moravca i Karađorđa, tumači lik Dejana Stanića koji se godinama skriva od haških istražitelja i živi u jednoj sobi kod rođaka.

Marko Nikolić je potvrdio svoj angažman u filmu "General". "Ozbiljno se pripremam za ulogu u filmu, a više o svemu govoriću na regularnoj konferenciji za štampu", kazao je Marko Nikolić.

Iako producenti ističu da to nije film o Ratku Mladiću, koincidencija je više nego očigledna. "To nije film o generalu Ratku Mladiću, ali jeste inspirisan i Mladićem i svim generalima koji su bežali od Haškog tribunala", kaže koproducent ovog projekta Miroslav Mogurović.

Reditelj Bakur Bakuradže je prvi put došao u martu u našu zemlju u potrazi za lokacijama i likovima koji bi glumili u filmu. Na kraju je odlučeno da film bude sniman na teritoriji Beograda, Valjeva i okoline, na Divčibarama i na Fruškoj gori.

Radnja filma smeštena je u podrume gde se general skrivao, u planine gde su ga saradnici tajno prevezli zbog lošeg zdravstvenog stanja, te u stričevu kuću na kraju sela…

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track