Najnovije vesti

Predstava za decu od pet do 95 godina

Zijah Sokolović režirao komad „Kraljica leptira“

Predstava za decu od pet do 95 godina

Pop kultura
To je priča o deci s teškoćama u razvoju, o njihovoj borbi da se uklope u društvo, ostanu deo sveta u kojem žive i uhvate korak s vršnjacima

Nešto sasvim novo.
Sarajevski glumac i reditelj Zijah Sokolović u Pančevu vredno radi na komadu za decu „Kraljica leptira“, po tekstu Selme Parisi. Premijera je najavljena za 24. oktobar, u okviru obeležavanja 50 godina rada Kulturnog centra Pančeva.

Crtani film

- Predstava je izuzetno interesantna jer smo određene delove morali da snimimo kao crtani film u kojem se pojavljuju leptiri. Razgovor glumaca na sceni s crtanim likovima pripremali smo nekoliko meseci. Dakle, za ove pozorišne prostore kreativno redak način organizovanja predstave, a za glumce retko i veliko iskustvo - kaže Sokolović i dodaje:
- Pozorišna umetnost je sredstvo koje pomaže deci i roditeljima da razumeju i rešavaju složene životne situacije.

50 minuta

Ovo je bajkovita predstava o deci s teškoćama u razvoju, o njihovoj svakodnevnoj borbi da se uklope u društvo, ostanu deo sveta u kojem žive i uhvate korak s vršnjacima, o nasilju među decom, ali i predstava koja ima poučan i pozitivan kraj. Prilagođena vremenu komunikacije, ima elemente crtanog filma, igranog filma, fotografije, pozorišta i kompjuterske animacije.

Traje 50 minuta i namenjena je deci od pet do 95 godina.
U predstavi glavnu junakinju igra Milica Trifunović, a kao njena alternacija pojavljivaće se Milica Janketić, dok leptire tumače Alisa Lacko, Mladen Sovilj i Jelena Đulvezan.

(Lj. R.)

Daje uputstva... Zijah Sokolović
Daje uputstva... Zijah Sokolović

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...