Ovako danas izgleda mali Tadija iz Varljivog leta

Živeo i na Havajima

Ovako danas izgleda mali Tadija iz Varljivog leta

Pop kultura -
Andrija Mrkaić, koji je postao poznat širom Juge zbog uloge Tadije, nije upisao glumu, ali je proputovao svet kao stjuart

Svi se sećaju malog Tadije iz filma "Varljivo leto 68", čije su replike i danas prepričavaju: "Manje vina, manje vina", "Perica ima ženu, Perica ima ženu...", "To je zbog one sisate pekarke", "Što peremo zube?", "Dolaze nam gosti", "A šta ćemo da im radimo?"...

Andrija Mrkaić je danas već odrastao čovek, a cela bivša Jugoslavija upoznala ga je u filmu "Varljivo leto 68". Ulogu za film je dobio slučajno. Deda ga je odveo na audiciju iako je većina porodice bila protiv.

"Bilo je u prostorijama Mašinca i čitali smo neku pesmicu", rekao je Andrija Mrkaić, koji se same audicije seća kao kroz maglu. Ušao je u uži izbor.

Nakon ovog filma snimio je film "Nema problema". Tu je glumio sina Nikole Simića.

Andrija je planirao da upiše glumu, ali ga je neobičan splet okolnosti udaljio od sveta glume. Spremao je prijemni, ali je zakasnio i onda je odlučio da ode na Havaje, što je i uradio nakon završene vojske.

Na Havajima je bio jako dugo, ali se uželeo Srbije. U državu se vratio i zbog devojke. Mali Tadija je radio i kao stjuart u Katar ervejzu.

"To je bio jako lep, ali i jako težak posao. Divno iskustvo, šansa da se proputujete ceo svet", rekao je Andrija.

http://www.youtube.com/watch?v=83mh6YQIUjw
http://www.youtube.com/watch?v=7x8P-coOBes
http://www.youtube.com/watch?v=u-6rVGGZfXk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track