ISKRA BRAJOVIĆ IMA PET MAČAKA: Hranim napuštene mace i kuce gde god stignem!
Foto: Facebook

Ljubitelj životinja

ISKRA BRAJOVIĆ IMA PET MAČAKA: Hranim napuštene mace i kuce gde god stignem!

Pop kultura -
Jedne sezone se samo šetaju bišoni, pa naredne džek raseli, kao da su u pitanju čizme ili kaputi. Navijam za mešance, oni nikad ne izlaze iz mode, rekla je mlada glumica

Mlada glumica Iskra Brajović, ćerka proslavljenog glumca Voje Brajovića i velika nada domaće filmske i pozorišne scene, obožava životinja. Iskra je posetila azilu "Jassica", gde je virtuelni vlasnik jednog mačora. Iskra je rekla da je

"Dok sam odrastala, svi u mojoj porodici i okruženju imali su po jednog ili više ljubimaca, prevashodno pasa. Tako da sam vaspitana da pazim i volim sve životinje, da ostavljam hranu na "punktovima" gde se mogu sresti napuštene kuce ili mace. Češće sam se brinula o tome da im negde nađem dom, a one koje su donete, ostale su sa mnom zauvek", otkrila je Iskra.

Iskra ima pet mačaka Pufnu, Gocu/Gicu, Hanibala, Sultana, i Kana.

"Dečacima (Sultan, Hanibal, Kan) je mama odabrala imena, Pufna je bila pufnasto mače, pa je od tepanja ostalo ime. Goca je zbog slične šare dobila ime po našoj prvoj, pokojnoj maci Gordani, ali je nakon gojenja zbog sterilizacije Goca postala Gica", rekla je Iskra.

Glumica kaže da nikada ne bi kupila životinju. "Nikada, ali nikada ne bih kupila životinju. Mislim da je ta moda i dovela do pojave tolikog broja lutalica na ulicama i po azilima. Primećujem da po ulicama jedne sezone se samo šetaju bišoni, pa naredne džek raseli, i tako redom. Kao da su u pitanju čizme ili kaputi! Navijam za mešance, oni nikad ne izlaze iz mode, jer je humanost uvek dobra i poželjna", ogorčena je glumica.

Sa svoji belim mačorom Hanibalom učestvovala je revijama, ali je samo iz šale otišla na takav događaj

"Hanibal i ja smo došli šale radi. Nije bilo plasmana, ali smo se dobro proveli, a to je najvažnije. Ovo je prvi put da učestvujemo, pošto moje mačke ne izlaze napolje, pa sam se bojala kako će da reaguju na otvoren prostor, buku i jarko svetlo", rekla je Iskra.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Iskra je virtuelni vlasnik jednog mačka u azilu "Jessika" i ona je na neki način sponzor toj maci i obezbeđuje joj novac za hranu i potrebnu negu.

"Bendžamin je prelep, umiljat, a deset godina bez doma i pravog vlasnika", rekla je Iskra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track