NIJE LAŽ: Isterivač đavola snimljen po istinitom događaju?!
Foto: Printskrin YT

Pravi egzorcista

NIJE LAŽ: Isterivač đavola snimljen po istinitom događaju?!

Pop kultura -
Grupa jezuita tvrdi da su se užasavajući događaji zaista dogodili 1949. godine, kada je jedan dečak po imenu Robi, bio posednut od strane demona. Isterivanje đavola iz ovog dečaka trajalo je čitavih mesec dana

SENT LUIS - Film "Isterivač đavola" iz 1973. godine, do današnjeg dana kod gledalaca izaziva osećanje čiste strave. Jedino što pruža utehu jeste to da se radi o svetu fantazije, ili možda i nije tako.

Naime, grupa jezuita tvrdi da su se užasavajući događaji zaista dogodili 1949. godine, kada je jedan dečak po imenu Robi, bio posednut od strane demona. Isterivanje đavola iz ovog dečaka trajalo je čitavih mesec dana.

Jezuti su se, uoči noći veštica, okupili u Sent Luisu kako bi se prisetili natprirodnog incidenta.

Tomas Alen, koji je ranije pisao o događajima iz 1949. kaže da je nemoguće doći do definitivnog dokaza da je Robi zaista bio posednut zlim duhovima.

"Možda je patio od neke psihičke bolesti ili je bio žrtva seksualnog zlostavljanja, a moguće je i da je čitav događaj zapravo bio nameštaljka".

Međutim, Alen navodi da je razgovarao sa pojedincima koji su govorili o svojoj povezanosti sa događajima iz 1949.Jedan od njih je ispričao da je živeo u blizini kuće u kojoj je Robi živeo, dok je drugi naveo da je dečakova majka bila u srodstvu sa seštenikom Vilijamom Boudernom, preminuo 1983. godine, koji je predvodio egzorcizam nakon konsultacija sa tadašnjim nadbiskupom Sent Luisa. On tvrdi da ovaj slučaj nije bio prevara, već da se sve zaista dogodilo.

U sprovođenju egzorcizma, Boudernu je pomagao veličasni Valter Haloran, takođe danas pokojni, koji je svojevremeno izražavao skepticizam o potencijalnim paralnormalnim aktivnostima.

"On je više govorio o samom dečaku i o tome koliko je Robi bio uplašen, dok je o samom ritualu jedva prozborio koju reč. Rekao mi je "Jednostavno ne znam"", ispričao je Alen.

http://www.youtube.com/watch?v=0iS59iV2Ffs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track