Ledi Gaga promoterka komercijalnih letova u svemir

Organizuje se trodevni festival

Ledi Gaga promoterka komercijalnih letova u svemir

Pop kultura -
Pevačica će izvesti samo jednu pesmu i poleteće u svemir sa prvom posadom. U letelicu "SpaceShipTwo" može da stane šest putnika i dva pilota

Milijarder Ričard Brenson planira da 2015. godine pokrene komercijalne letove u svemir, a njegova kompanija "Virgin Galactica" je spremna za to. Pre prvih komercijalnih letova biće organizovan trodnevni festival "Zero G Colony", na kom će nastupiti i Lejdi Gaga.

Ona će izvesti samo jednu pesmu i poleteće u svemir sa prvom posadom. U letelicu "SpaceShipTwo" može da stane šest putnika i dva pilota. Let traje četiri sata, a u jednom trenutku letelica će se zaustaviti i određeno vreme će putnici imati priliku da borave u bestežinskom stanju i gledaju Zemlju.

Komercijalni letovi koštaju 250.000 dolara, a karte su već kupila brojna poznata imena, kao što su fizičar Stiven Hoking, glumci Tom Henks, Bred Pit, Andželina Žoli, Ešton Kučer, kao i pop zvezda Džastin Biber.

Zlatko Starčević iz Osijeka ima ekskluzivno pravo za sve bivše jugoslovenske republike da zastupa kompaniju "Virgin Galactic", koja organizuje letove u svemir. On kaže da se od poznatih iz Srbije za sada jedini raspitivao menadžer Saša Dragić.

"Nameravam da se svakako prijavim za neki od njegovih komercijalnih letova u svemir. Ozbiljno to planiram. Sasvim sam siguran da bi Brensonovi piloti sigurno upravljali svemirskim avionom i da bi se bezbedno vratio na zemlju. Po prirodi sam avanturista i privlače me takve stvari. Voleo bih da budem među prvim Srbima u svemiru zajedno sa Ričardom Brensonom, čiju sam prvu knjigu "Kako sam gubio nevinost" objavio u Srbiji", rekao je Saša Dragić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track