Da li muškarci zaista misle ono što kažu kada su pijani?
Foto: printscreen

Saznajte

Da li muškarci zaista misle ono što kažu kada su pijani?

Pop kultura -
Kaže se 'što trezan misli, pijan govori'. Ali, u toj poslovici se skrivaju dve fatalne greške... Saznajte o čemu je reč

Ono što govorite stvar je odluke. A alkohol utiče na mogućnost donošenja odluke. Precizniji odgovor je ovaj: da, alkohol utiče na prosuđivanje, ali i rešava ograničenja. Tako bi muškarac mogao reći više pod uticajem alkohola, odnosno reći ono što bi inače zadržao za sebe.

Kaže se 'što trezan misli, pijan govori'. Ali, u toj poslovici se skrivaju dve fatalne greške:

1. On govori istinu dok je pijan i to je za njega u tom trenutku istina. I istina će biti sve dok je pijan... To će i ostati istina ako je muškarac pijan 24 sata dnevno, ali u tom slučaju se nećete baš usrećiti.

2. Ako obratite pažnju na način na koji alkohol utiče na mozak ( na primer, kada se snimi magnetnom rezonancom) videćete da je njihova aktivnost znatno drugačija od normalne.

Nekim ljudima se ponašanje ne promeni kada piju, dok neki postaju agresivni ili puni ljubavi ili grubi ili nežni... To je supstanca koja menja razmišljanje, ne i serum istine.

Štaviše, žene koje pokušavaju da razumeju muškarce svaki put iznova upadaju u istu zamku. Misle da ono što muškarac govori ima neko drugo, skriveno značenje. To je najverovatnije zato što kada žene komuniciraju međusobno dosta toga ima skriveno značenje.

Na primer: 'Prijateljica mi je rekla da me moj dečko ne zaslužuje. Sigurno zna nešto što ja ne znam, ali ne želi da mi uništi vezu.'

Ko zna je li ta teorija utemeljena, ali budete li živeli u uverenju da vam muškarac šalje skrivenu poruku tokom komunikacije, ostaćete zauvek zbunjeni kada je muški rod u pitanju. I to ne zato što su muškarci komplikovani, već zato što ste ih vi učinili komplikovanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track