Najnovije vesti

FILM OSTVARI SVOJ SAN: Poruka mladima da ostanu u Srbiji
Foto: Dragan Kadić

Promocija dokumentarca u Beogradu

FILM OSTVARI SVOJ SAN: Poruka mladima da ostanu u Srbiji

Pop kultura
Sagovornici mlade autorke Katarine Dević su Vlade Divac, Ivan Bosiljčić, Sergej Trifunović, pilot Ana Tadić i Beogradski sindikat
1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Priča o uspehu.
U Domu vojske u Beogradu sinoć je premijerno prikazan film „Ostvari svoj san“. Reč je o autorskom ostvarenju Katarine Dević, studentkinje treće godine režije, koja je svojim delom htela da pruži podršku mladima da ostanu u Srbiji i učine sve što mogu da se izbore za profesiju kojom žele da se bave u životu.

Traje 34 minuta

Specijalni gosti su Vlade Divac, Ivan Bosiljčić, Milica Milša, Sergej Trifunović, pilot Ana Tadić, članovi Beogradskog sindikata, Nevena Miličević, pukovnik Vojske Srbije Slađan Stamenković, specijalista akušerstva iz GAK „Narodni front“ Sanja Jokanović, kuvar Vidoje Stančić, mladi slikari, pijanisti, fotografi i 80 plesača iz Plesnog centra „Mladost“.

- Nije bilo teško nikog nagovoriti da učestvuje u filmu. Javne ličnosti su prepoznale moju ideju kao nešto što je potrebno mladima u Srbiji. Moji vršnjaci lako odustaju od svojih ideja, a treba verovatni u svoje snove - kaže Katarina za Kurir.
Film traje 34 minuta, dinamičan je i u njemu se smenjuju scene plesa i dokumentarnih iskaza ličnosti koje su se proslavile u svojim profesijama, mladih umetnika na putu ka uspehu i već ostvarenih ljudi. Iz filma umalo nije ispala izjava glumca Sergeja Trifunovića.

Sergej umalo ispao

- Snimali smo u jednom kafiću na Vračaru i tog dana su me pratili pehovi. Tri žene koje su sedele u klubu bile su toliko glasne da sam se plašila da se Sergej uopšte neće čuti. Ipak, na kraju smo uspeli u montaži da popravimo stvar - objašnjava Devićeva.
Na projekciji su, između ostalih, bili i ministar odbrane Nebojša Rodić, Žarko Jokanović sa suprugom Milicom Milšom, Mima Karadžić, Lena Bogdanović i Marina Kotevski, koja je vodila program.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...