Ponovo se razvodi Rupert Merdok
Foto: Reuter

Nakon 14 godina braka

Ponovo se razvodi Rupert Merdok

Pop kultura -
Merdok i njegova supruga, s kojom je bio u braku 14 godina, danas će se pojaviti pred sudom u Njujorku kako bi formalizovali sporazum

Razvod američkog medijskog magnata Ruperta Merdoka od njegove supruge Vendi Deng Merdok gotovo je konačan, a njih dvoje blizu su sporazumnom rešenju tog pitanja, navela je neimenovana osoba upoznata sa situacijom.

Merdok i njegova supruga, s kojom je bio u braku 14 godina, danas će se pojaviti pred sudom u Njujorku kako bi formalizovali sporazum, a razvod neće dovesti do promene planova o nasleđu dveju medijskih kompanija (21st Century Fox i News Corp) koje 82-godišnji Merdok kontroliše kroz grupu povezanih porodičnih firmi.

Od te grupe koristi imaju Merdokova deca iz njegovih prethodnih brakova - Prudens, Elizabet, Lahlan i Džejms, a svi osim Prudens će nakon Merdokove smrti imati jednako pravo odlučivanja o gotovo 38 odsto glasova koje porodicaMerdok ima u obema kompanijama.

Prema proceni magazina Forbs, bogatstvo porodice Merdok u septembru je iznosilo 13,4 milijardi dolara. Vendi Deng Murdok (44) nema udeo u vlasništvu, a njeno i Merdokovo dvoje dece vlasnici su 8,7 miliona akcija bez prava odlučivanja, izdvojenih u zasebnu porodičnu poslovnu grupu.

Sporazum o razvodu u najvećoj meri je zasnovan na predbračnom sporazumu i dva "postbračna" sporazuma kojima je korigovan predbračni sporazum, navela je neimenovana osoba upoznata sa slučajem.

Po oceni te osobe, nije verovatno da će ovaj Merdokov razvod dostići finansijsku vrednost njegovog prethodnog sporazuma o razvodu sa njegovom drugom ženom Anom Torv. Sporazum o razvodu sa Anom Torv Merdoka je navodno koštao 1,7 milijardi dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track