Da li je za vas BB ili CC krema?

Saznajte

Da li je za vas BB ili CC krema?

Pop kultura -
Znate li koja je razlika između BB i CC kreme i koja je od njih bolja za vaš tip kože

BB krema je proizvod za koji svi već znaju jer je zahvaljujući višestrukim blagotvornim dejstvima na kožu lica lako našla put do srca žena širom sveta, ali, da li ste čuli za CC kremu? Ako jeste, znate li koja je razlika između BB i CC kreme i koja je od njih bolja za vaš tip kože? Evo u čemu je stvar.

BB krema (ili Blemish Balm) upravo je ono što naziv sugeriše: balzam za mrljice i druge sitne nepravilnosti na licu. Prvenstveno je namenjena mlađoj koži koja ne zahteva teški make-up, ali je već dovoljno zrela za kozmetiku s anti-age dejstvom. Ove "čarobne kremice" uz moć prekrivanja nepravilnosti i borbu protiv starenja koži pružaju potrebne sastojke za sjajan, zdrav i negovan izgled.

CC krema (ili Colour Control) uz sva svojstva BB kreme ima i ulogu kontrole boje tena. Za razliku od BB kreme jače prikriva nepravilnosti i neravnine na koži, smanjuje crvenilo i tamne mrlje na koži nastale usled dugogodišnjeg izlaganja suncu, uticaja hormnona i starenja. Stoga su namenjene nešto zrelijoj koži, a zbog svoje dobre mogućnosti prekrivanja odlična su zamena za puder.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track