Predstava Moj sin hoda malo sporije: Prihvatanje osoba s hendikepom

Razotkrivanje onoga što uporno prećutkujemo

Predstava Moj sin hoda malo sporije: Prihvatanje osoba s hendikepom

Pop kultura -
Sjajna glumačka ekipa predvođena Vesnom Čipčić i Milošem Bikovićem premijerno će izvesti komad u nedelju u 20 časova na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Priča o ljudima koje niko ne razume.Višestruko nagrađivanu predstavu „Moj sin hoda malo sporije“ hrvatskog pisca Ivora Martinovića konačno će moći da pogledaju Beograđani. Prvo izvođenje u Beogradskom dramskom pozorištu zakazano je za nedelju u 20 sati. Režiju potpisuje Predrag Stojmenović, a u podeli se nalaze Vesna Čipčić, Miloš Biković, Milena Pavlović, Milica Zarić, Jelisaveta Orašanin, Dejan Matić Mata, Ivan Tomić, Srđan Dedić, Vladan Milić i Anja Alač.

- Predstava govori o složenim odnosima u porodici. Grade se replike u komadu na onome što jedni drugima prećutkujemo. Kako prihvatiti bližnje kojima ne znamo i ne možemo da pomognemo. Volimo se, ali nemušto - kaže Čipčić za Kurir.Ona prvi put igra lik bake, koja pati od demencije.

- Upravo su mi te njene godine sa njenom bolešću bile izazov i glumačka provokacija. Ana je divna uloga. Tragična, uzbudljiva i nehoteći komična. Detinjasta i tužna. Ko je ne bi poželeo na sceni.Za mladu glumačku zvezdu Miloša Bikovića ovo je prva profesionalna uloga u BDP, u kojem je od ove sezone stalni član.- Pisac nije definisao bolest, a mi smo se odlučili za mišićnu distrofiju, koja nije progresivna, mada ga potpuno onemogućava da hoda. Svi oko njega imaju problem zbog toga, samo on želi da ide dalje u životu, onoliko koliko može i šta može sa svojim hendikepom. Paradoksalno, on treba da pomogne okolini da preboli njegovu bolest - objasnio je Biković svoju ulogu.

Vesna glumi sa ćerkomVEĆI SAM TREMAROŠ OD ANJEVesna Čipčić će ponovo zaigrati pored ćerke Anje Alač.- Veliku radost mi čine mladi glumci u komadu. To jeste istinski nova energija, a od njih se može štošta naučiti. Nezahvalno je govoriti u Anjino ime i o svojoj ćerki, ali moram priznati, pre svega, kao starija koleginica da se ona odlično snalazi. U pozorištu smo koleginice koje se međusobno uvažavaju. Čini mi se da sam veći tremaroš od Anje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track