Da li biste bili s bivšim dečkom svoje drugarice?

Postupite pametno

Da li biste bili s bivšim dečkom svoje drugarice?

Pop kultura -
Izlazak sa bivšim dečkom vaše prijateljice baš i nije pametna stvar, ali ukoliko vam osećanja ne daju mira, vredi razmotriti situaciju još jednom

Žena nikada ne zna kada sve može da se nađe u užasnoj situaciji, a zaljubljenost u bivšeg od dobre prijateljice svakako je veoma kritična. Međutim, dešava se. Ljudi neretko ne mogu da kontrolišu svoja osećanja, čak i ako se radi o opipljivoj stvari kao što je ova.

Ukoliko se nalazite u istom ili sličnom sosu, pre svega morate dobro da razmislite. Svaki pogrešni potez mogao bi da vas košta prijateljstva ili čak potencijalne ljubavi vašeg života. Rizik je svakako uključen u igru, baš zato je i nezahvalno davati savete. Ipak, stručnjaci za ljubav su napravili spisak stvari koje bi mogle da vas izvuku iz problema i pomognu vam da šah-matirate u ovoj rizičnoj igri.

Budite oprezni

U redu, jednostavno vam se sviđa prijateljičin bivši i to je tako. Ali ako se kod vas javljaju istinska osećanja prema njemu, želite s njim da razvijete vezu, to je znak da barem sekundu ili dve morate da mislite glavom, a ne srcem. Veza sa njenim bivšim može i te kako da je povredi i učini da se oseti izdanom, kao nikada u životu. Budite sigurni da na listi ima više razloga protiv nego za, zato pamet u glavu pre nego što povučete potez.

Razgovarajte sa njom

Izlaziti s prijateljičinim bivšim, njoj iza leđa, jer ne želite da povredite njena osećanja, upravo je ono što ne smete da uradite, jer ćete na taj način uništiti prijateljstvo. Uostalom, vi ste dužni da joj priznate šta osećate. Razgovarajte s njom o tome i nastojte da saznate kako se ona oseća u vezi sa tim i ima li kakvih pitanja i sumnji. Možda vas iznenadi svojom pozitivnom reakcijom, a s druge strane postoji i šansa da vas zamrzi. Ipak, morate rizikovati.

Poštujte njena osećanja

Kad budete razgovarali sa svojom prijateljicom, očekujte paniku i haos. Lakše će vam biti ukoliko se pripremite na najgore. Takođe, budite sigurni da ona svog bivšeg poznaje bolje od vas i ukoliko vam iznese dobre razloge zašto bi trebalo da odustanete od njega, stavite prst na čelo. Ako još uvek ne možete njenog bivšeg da izbijete iz glave, vreme je da dobro razmislite šta zaista želite. Ima li taj odnos budućnost i vredi li zbog njega izgubiti najbolju prijateljicu? Verujte da je poslednja stvar na svetu koju želite da izgubite drugaricu zbog strasti, koja može vrlo brzo da nestane.

Vaš izbor

Ako se vaša prijateljica kune da nema ništa protiv i da vas podržava, onda ste dobili zeleno svetlo. Samo pazite kad muškarca dovodite na zajednička okupljanja i kad o njemu razgovarate s bliskim ljudima. Zapamtite, neće svi biti zadovoljni vašim izborom, čak i ako vaša prijateljica jeste. U svakom slučaju budite spremni da se nosite sa svojom odlukom i reakcijama ostalih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track