Udruženje muzičkih umetnika Srbije organizuje dva koncerta za kraj godine
Foto: Beta

Nastupi dobitnika nagrada

Udruženje muzičkih umetnika Srbije organizuje dva koncerta za kraj godine

Pop kultura -
Koncerti će se održati prvog i 12. decembra. Program prvog koncerta će se sastojati od španskih i latinoameričkih kompozicija, dok će drugi biti posvećen gudačima

BEOGRAD - Udruženje muzičkih umetnika Srbije (UMUS), koje već 66 godina okuplja vokalne i instrumentalne soliste i dirigente, interpretatore umetničke muzike, kalendarsku godinu završiće sa dva koncerta svojih članova.

Kako je najavio UMUS, 1.decembra u svečanoj sali Muzičke škole Stanković u ulici Kneza Miloša je koncert ovogodišnje dobitnice nagrade UMUS-a za najboljeg mladog umetnika do 30 godina, veoma angažovane i omiljene sopranistkinje Branislave Podrumac.

Godišnje nagrade UMUS-a dodeljuju se svake godine na dan osnivanja Udruženja, uz Nagradu za životno delo koju je dobio profesor i violista Petar Ivanović i za najbolji koncert u sezoni koju je dobila diriget Dragana Jovanović, koje su novačane nagrade i finansira ih Ministarstvo kulture, dodeljena je nagrada mladom umetniku do 30.godina Podrumac koju čini samostalni koncert.

Ovogodišnja dobitnica jedinstvene muzičke nagrade za mlade Podrumac nastupiće uz pratnju pijanistkinje Dine Čubrilović a gošća koncerta biće Ana Petrović, sopran.

Koncertni program posvećen je španskim i latinoameričkim pesmama. Na programu će biti dela Alvareza, de Falje, Sora, Obradorsa, meksičke narodne pesme a ulaz na koncert je slobodan.

Drugi koncert je 12. decembra u Svečanoj sali Skupštine grada. Nastupiće violinista Marko Josifoski i pijansitkinja Zarifa Ali-Zade, koji će ovim koncertom obeležiti 20 godina uspešne zajedničke saradnje.

Ulaz na koncert je takođe besplatan i deo je dugogodišnje saradnje Kulturnog centra Beograda i UMUS-a. Oba decembarska koncerta UMUS-a pomogli su Ministarstvo kulture i Sekretarijat za kulturu Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track