ČUVAR LENONOVIH NAOČARA: Gonzales (95) 12 sati pazi na statuu!

Nije slušao Bitlse

ČUVAR LENONOVIH NAOČARA: Gonzales (95) 12 sati pazi na statuu!

Pop kultura -
Kada se turisti pojave, on stavlja naočare na pevačev nos i strljivo čeka da ga islikaju. Kada odu, naočare se vraćaju kod njega u džep

HAVANA - Bronzana statua Džona Lenona podignuta je u jednom parku u Havani pre 13 godina, ali su ljubitelji nekadašnjeg Bitlsa redovno krali njegove okrugle naočare za sunce.

Zvaničnici su pokušali da ih zalepe, ali su ih vandali samo odlomili. Zbog toga Huan Gonzales, 95-godišnji penzionisani nadničar koji živi preko puta parka, svakoga dana, četiri dana nedeljno proteklih 13 godina dolazi u 6 ujutru na 12-časovnu smenu čuvanja statue.

Kada se turisti pojave, on stavlja naočare na pevačev nos i strljivo čeka da ga islikaju. Kada odu, naočare se vraćaju kod njega u džep. Gonzales nije čuo za "Bitlse" dok su bili na vrhuncu slave. Tada je već bio sredovečan, a komunističke vlasti Kube nisu cenile rokenrol. Njihova muzika teško i da je mogla da stigne do rudalnih krajeva ostrva, a Gnaonzales se u Havanu preselio tek pre dvadesetak godina kako bi bilo bliže ćerki.

Sada je, kaže, veliki ljubitelj liverpulskog benda.I pored godina, Gonzales kaže da nije spreman da batali svoju misiju čuvanja sećanja na jednog od velikana moderne muzike. A uživa i u upoznavanju ljudi iz svih krajeva sveta.

"Svi stranci koji dođu ovde fotografišu i mene. Sada sam u svakoj zemlji na svetu", rekao je on AP-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track