Ovo su 10 najboljih filmova 2013!

Američki filmski institut

Ovo su 10 najboljih filmova 2013!

Pop kultura -
AFI listu sastavljaju kritičari, naučnici, filmski i TV umetnici i odbor Instituta i lista se objavljuje uoči nominacija nagrada Udruženja glumaca i Zlatnih globusa

LOS ANĐELES - Egzistencijalni svemirski triler "Gravitacija", priča o korpciji "American Hustle" i nezavisna drama "Fruitvale Station" našli su se među 10 najboljih filmova 2013. prema mišljenju Američkog filmskog instituta.Na godišnjoj listi AFI-a našli su se i triler o somalijskim piratima "Kapetan Filips", drama o ropstvu "12 Years a Slave", drama-komedija "Nebraska", futuristička romansa "Her", Dizijeva istorijsa drama "Saving Mr Banks", folk komedija-drama "Inside Llewyn David" i Martin Skorsezeov "The Wolf of Wall Street".Filmove "American Hustle", "Her" i "Gravitacija" tri kritičarska udruženja su u proteklih nedelju dana izabrala za najbolji film, dok je "12 Years a Slave" bio pobednik festivala u Torontu.

AFI listu sastavljaju kritičari, naučnici, filmski i TV umetnici i odbor Instituta i lista se objavljuje uoči nominacija nagrada Udruženja glumaca i Zlatnih globusa u sredu i četvrtak.

Filmovi koji se nađu na ove tri liste najverovatnije će biti u trci za Oskara a nominacije za prestižnu nagradu Američke akadeije za film biće objavljene 16. januara.

http://www.youtube.com/watch?v=OiTiKOy59o4
http://www.youtube.com/watch?v=ST7a1aK_lG0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track