TVOJE LICE ZVUČI POZNATO: Sara visila i pobedila za Milanu (22)
Foto: TV Prva

Savladala strah

TVOJE LICE ZVUČI POZNATO: Sara visila i pobedila za Milanu (22)

Pop kultura -
Jovanovićeva, uprkos fobiji od visine, pevala okačena na sajle nekoliko metara iznad bine i obmotana šarenim trakama
1 / 21 Foto: TV Prva

Sledeće subote polufinale! Pobednica desete epizode je Sara Jovanović, koja je imala zahtevan zadatak. Ona se transformisala u Kejti Peri, koja je imala atraktivan nastup na ovogodišnjoj dodeli MTV EMA nagrada. Tokom izvođenja pesme „Unconditionally“ Keti je visila nekoliko metara iznad bine obmotana šarenim trakama. Ovaj izazov pripao je i Sari, koja se brinula kako će sve to izgledati jer se plaši visine. Međutim, ostala je na nivou zadatka, a žiri ju je pohvalio kako njoj glas nije zadrhtao ni na mestima na kojima čak i Kejti jeste. Nije ni čudo što se baš ona izdvojila ove večeri u ionako ozbiljnoj konkurenciji koju čine Ana Kokić, Željko Šašić, Sneki Babić, a Boris Milivojević je ponovo oduševio pubiku svojom imitacijom Željka Joksimovića.

Sara je svoju nagradu dodelila Milani Miljušević, devojci kojoj je tumor zahvatio butnu kost i deo karlice.

"Miljana Miljušević ima 22 godine i pozivam sve da posalju praznu poruku na broj 5582 ili na bilo koji način da pomognu divnoj devojci", rekla je Sara.

Konačnog pobednika takmičenja znaćemo 28. decembra, kad će svoj glas moći da dodele i gledaoci.

Voditelji šoua su Marija Kilibarda i Petar Strugar, dok je gost žirija bio Haris Džinović. Pobednik svake epizide dobija 1.000 evra nagrade koju donirati onome kome žele, a ukupni pobednik dobiće 25.000 evra, koje će takođe dati u humanitarne svrhe.

00.00 - Imitacije za sledeću nedelju:

Tamara – Vesna ĐoganiSkaj – Amy WinehouseŽeljko – Željko SamardžićKnez – John TravoltaSneki – Ana NikolićAna – BeyonceAleksa - Robbie WilliamsBoris – Seka AleksićGoca – Olivia Newton JohnSara – Olivera Katarina.

23.40 - Glasovi žirijaHaris Džinović: Tamara Dragičević 2, Sneki 3, Skaj 4, Sara Jovanović 5, Željko Šašić 6, Boris 7, Knez 8, Goca Tražan 9, Ana Kokić 10, Aleksa Jelić 12.Ivan Ivanović: Tamara Dragičević 2, Skaj 3, Željko Šašić 4, Sara 5, Knez 6, Sneki 7, Goca 8, Aleksa 9, Ana 10, Boris 12.Katarina Radivojević: Tamara Dragičević 2, Skaj 3, Željko Šašić 4, Sara Jovanović 5, Ana Kokić 6, Knez 7, Goca Tržan 8, Aleksa Jelić 9, Sneki 10, Boris Milivojević 12.Marija Mihajlović: Skaj 2, Željko Šašić 3, Tamara Dragičević 4, Ana Kokić 5, Aleksa Jelić 6, Boris Milivojević 7, Knez 8, Sneki 9, Goca Tržan 10, Sara Jovanović 12.

Posle glasova žirija vodi Boris, drugi je Aleksa, a treća je Goca.Glasovi takmičara: Tamara pet poena za Saru, Željko pet poena za Saru, Skaj pet poena za Borisa, Sneki pet poena za Saru, Knez pet poena za Saru, Sara pet poena za Gocu, Aleksa pet poena za Željka, Goca pet poena za Tamaru, Ana pet za poena za Saru, Boki pet poena za Skaja.

23.33 - U sledoćoj polufinalnoj emisiji i publika će glasati, Nakon glasova žirija i takmičenja i generalnog plasmana glasovi će se podeliti od 12 do do 2, potom se glasovi publike računaju tako što onaj ko ima najviše glasova dobija 12, drugi 10 i tako redom. Zbirom glasova će se dobiti petoro finalista.

23.07 - Boris Milivojević ulazi u kožu Željka Joksimovića i peva Ludak kao ja. "Pesma mi je legla, nije mi bila zahtevna", rekao je pre nastupa Boris. Za kompletan utisak pobrinuli su se scenografi koji su u potpunosti preslikali scenu iz spota za tu pesmu, uključujući i devojke iz "Pole akademije" koje su plesale na šipci.

Goca Tržan je probala da zaigra na šipci i uspela je da napravi celi jedan krug. "Samo ludak kao ti može ovako nešto da uradi, ovo je bilo fenomenalno, nisam videla ni scenografiju ni igračice od tvoje imitacije, jako puno karikiranja ali upravo je to smisao imitacije, preterivanje, karikiranje. Nagazio si odlično”, bila je oduševljena Katarina. Ivanova očekivanja od Borisovih imitacija bila su ispunjena i večeras iako pevanje nije bilo sjajno: “Skandalozno si pevao, ali svaki pokret, mimika bilo je fenomenalno. Objasnio si nam šta znači biti dobar glumac. I ja ti se beskrajno divim”, rekao je Ivan. Haris je mislio u jednom trenutku da je to stvarno Željko "sjajna imitacija" "U jednom trenutku sam milio da je Željko, dok nisi zapjevao", rekao je Haris.

22.46 - Goca Tržan u koži kolege Nenada Kneževića Kneza i peva “Da l’ si ikad mene voljela” koju izvodi Knez. Goca je sve u studiju digla na noge. Fenomenalna imitacija. "Ludilo, Goco, obožavam te", bio je oduševljen Knez. "Rekao bi ti, ističu se neki detilji. Mislim da si uspela u svemu. Bila si sjajna. Teško je prilagoditi ženski glas muškom. Pun pogodak", rekao je Haris. "Ti si kao magaja. Tako je Knez izgledao u petom razredu. Izuzetna imitacija", rekao je Ivan. "Divno si to uradilla. Naj si muškarac. Kravatce u gaće, nazalno pevanje", rekla je Marija. "Bila si sjajna", rekla je Marija.

Usledio je mini kviz za žiri, muzika 90-tih koje su naši takmičari izvodili u to vreme. “Gori more, tope se planine”, “Pekara”, “Zašto moje suze teku sad”. U ime žirija prvo je odgovorala Marija kao expert za muziku iz tog vremena ali su se I ostali pokazali kao dobri poznavaoci muzičkog opusa iz tog vremena.

22.30 - Aleksa se našao u ulozi Roja Šajdera dok se Ana transformisala u Bena Verina dok izvode iz genijalnog i višestruko nagrađivanog mjuzikla "Sav taj džez". "Hvala vam, ovo je bilo fantastično. Ovde se pevalo o smrti, pa se bilo sujeverni. Blistali ste. Neverovatno urođena maska, Aleksa", rekla je Marija. "Ovo je za mene senzacionalno. Apsolutno ste odradili. Sjajna energija. Zahtevan pokret i vrlo živo i zanimljivo na sceni, Ana", rekla je Katarina. "Konačno je Beograd dobio svoj Brodvej. Ovo je fantazija", rekao je Haris. "Ana se naradila kao crnac. Divimo se kako plešeš", rekao je Ivan.

22.15 - Još jedan majstor za dobar štimung - Zvonko Bogdan i pesma “A ti se nećeš vratiti”. Knez je uživao u ovoj imitiaciji, u potpunosti je skinuo Zvonkove pokrete, a u ovoj divnoj numeri uživali su i žiri I publika. Pošto je tamburaški orkestar uživo svirao, voditelji su iskoristili priliku I pozvali Harisa da otpeva pesmu po svojoj želji. Džinović je izveo staru numeru “Mene je učilo vrijeme” na način na koji bi to uradio Arsen Dedić.Knez je dobio silne pohvale za interpretaciju. “Drago mi je što je uneta atmosfera kafane, ne samo atmosfera teatra. Svaku reč si dosledno imitirao. I ti si jedan od najozbiljnijih takmičara što se vidi I po broju bodova”, ocenila je Katarina. “Bio si sjajan, svaka čast, dosta sam kritičan kada je pevanje u pitanju, ali jednostavno si ovde upisan kao bravo!”, nadovezao se Haris. “Potpuno si skinuo način govora Zvonka, bilo je fantastično”, oduševljen je bio i Ivanović. I zaključio da bi Knez sigurno prošao na Akademiji sa ovom imitacijom. Ove pohvale bile su pravi rođendanski poklon za Kneza.

22.00 - Sata Jovanović imitira Keti Peri i peva "Unconditionally", atraktivan nastup sa ovogodišnje dodele MTV EMA nagrada u Amsterdamu tokom kojeg je Keti visila nekoliko metara iznad bine obmotana šarenim trakama. “Tu je čak i Keti drhtao glas, tebi nije, svaka čast, ovo je bilo jako, jako dobro”, rekla je Marija. “Svaka čast na neustrašivosti s obzirom da sam čula da imaš strah od visine, ovo je bio senzacionalan nastup I aplauz za ceo tim, plesače i kostimografe” nadovezala se Katarina. “Ja imam problem sa visinom, a ti imaš strah od visine”, našalio se Ivan i pohvalio nastup ocenivši ga kao jednim od najboljih večeras. Haris se takođe oduševio, “Iznenađen sam pevanjem, po meni pevaš bolje od Britni Spirs iako ovo nije njena pesma, svaka čast plesačima, svima!” zaključio je Haris.

21.41 - Sneki u originalnom, oskudnom kostimu i pesmom "If I could turn back time” sa mornarima imitira Šer. Ponovo sam raskrvarila kolena", rekla je Sneki, "Mene je drago što si u originalnom kostimu. Žao mi što si opet pustila krv, ali to je uvek davalo dobre rezultate, u svakom slučaju bila si na visini, što tebi nije teško", rekao je Ivan. “Bilo je jako lepo, atraktivno, kostim je vrlo originalan, moram priznati, engleski ne baš najbolji ako smem reći, morao je biti bolji za ovo. Da ti pravo kažem, bolji si pevač od Šer i bolje izgledaš od nje. Veoma dobro si ovo uradila", ocenio je Haris. "Kako si seksi večeras, sve si nas izmemadila da smelo i energično pojavila u tom seksi izdanju. Svaka čast", dodala je Katarina. "Fantastično izgledaš, bolje izgledaš od Šer", pohvalila je Marija.

21.27 - Željko Šašić ponovo kao žensko, a sad kao Svetlana Ceca Ražnatović, i on će otpevati čuvenu duetsku pesmu “Ko na grani jabuka” koju je izvodio upravo Željko sa Cecom, dok će njega imitirati Skaj Vikler. Željko je toliko razbio da su mu veštački nokti bukvalno otpali, a Skaj ga je nahvalio i rekao da je jedan od najboljih pevača koje je čuo. "Željko razbija da mu je jedan od najboljih pevača u životu. Nisam znao da toliko razbija da mu nokti ispadaju", rekao je Skaj. Katarinu su jako dobro zabavili – “osećala se dobra energija među vama”. Vikler je vizuelno imao lakši zadatak, a Željko ju je prijatno iznenadio svim pokretima i pokazao pogled ispod naočara. "Bravo Željko, sjajno sam se zabavila” prokomentarisala je i Marija. "Vidi se da ste vežbali, Željko tvoje pevanje je vrhunsko. Skaj, korektno pevanje. Dobro ste to odradili”, rekao je Haris. "Uložio sam veliki napor da zaboravim kako Željko izgleda kao žena i za mene je ovo veoma uznemirujući prizor. Željku se raspadaju nokti. Mariji kojoj vire prsti, Skaj koji curi. Bio si bolji kao Sneki, ali bilo mi je zabavno da vas gledam", rekao je Ivan. Tamara je izašla na scenu i pokazala kako imitira Cecu.

http://www.youtube.com/watch?v=JlSK1w4U34c

21.10 - Šou otvara Tamara Dragičević kao Ruslana. Vatrenim i divljim plesom temperamentne Ukrajinke, Tamara je zapalila studio. "Htela bi da se zahvalim Ziletu i igračima", rekla je tamara. "Ovo je meni jako dobro s obzirom na to da niste profesionalna pevačica već glumica, meni je ovo isto kao Ruslana. Sjajno izgledate, svaka čast”, prvi je prokomentarisao Haris. Ivan je takođe pohvalio Tamaru, zamerka je jedino bila na energiji koja je mogla da bude na višem nivou: Ja pevanje ne komentarišem jer nemam pojma". "Petar uvek ima potrebu da priča o bičevima", prokomentarisao je Ivan voditelja. "Sviđa mi se tvoj izgled amazonke. Meni se dopalo tvoje pevanje, uspela si bojom glasa da budeš približna Ruslani, “wild dance” nije bio baš “wild” ali to je razumljivo s obzirom na povredu, svaka ti čast", rekla je Katarina. "Divno izgledaš. Meni je bilo energično i divno. Sve je sasvim u redu. Bravo", rekla je Marija.

21.02 - "Ja ću biti surov i realan kao i do sada prema takmičarima. Na kraju ću i malo da ih vređam", rekao je na početku Ivan Ivanović. "Ne znam šta da očekujem od sebe. Nemam nikakav plan", rekao je Haris Džinović.

Knez vodi sa 338 poena, dok je drugi Aleksa Jelić sa 302 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=8LvnbxicAO0
PRAVILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track