SUPRUG RUŽICE SOKIĆ: Dan bez nje nikako da prođe
Foto: Dragana Udovičić

Znala je da je teško bolesna

SUPRUG RUŽICE SOKIĆ: Dan bez nje nikako da prođe

Pop kultura -
Znala je da je teško bolesna, ali je optimizam nije napuštao do zadnjeg momenta. U poslednjem razgovoru hrabrila je ona mene. Kazala mi je “ne brini, čim sine proleće, idemo u Maroko, rekao je suprug preminule glumice

Suprug preminule Ružice Sokić, Miroslav Lukić, koji je sa glumicom podelio tri decenije, rekao je da je do poslednjeg dana bila optimista iako je znala da je teško bolesna.

"Molio sam je da stane. Nije me poslušala, potreba za glumom bila je jača od života", rekao je Miroslav Lukić, suprug preminule umetnice.Kako kaže, prvi dan bez nje nikako da prođe. Dok gleda u veliki poster sa kojeg se Ružica smeje seća se poslednjih momenata koje je proveo s njom.

"Znala je da je teško bolesna, ali je optimizam nije napuštao do zadnjeg momenta. U poslednjem razgovoru hrabrila je ona mene. Kazala mi je “ne brini, čim sine proleće, idemo u Maroko”, a ja sam znao da lekari više ne mogu da joj pomognu", govori vidno potresen Lukić.

Seća se da je Ružica u septembru odigrala poslednju predstavu i da se posle toga osećala loše. Kaže da lekari nikako nisu uspevali da ustanove šta se događa, pa su je poslali na specijalističke preglede.

"Tada su otkrili karcinom i vodu u plućima. Za samo deset dana bolest je toliko uznapredovala da su mi kazali da se spremim na najgore. Mnogim dramskim umetnicima je karcinom okončao život jer su organizam bez prestanka držali u stanju pripravnosti. Tako je i moja Ružica volela pozorišnu scenu više od svega. Njena žudnja za glumom je bila neobjašnjiva. Nije me slušala kada sam joj govorio da je vreme za uživanje bez profesionalnih obaveza", rekao je Lukić.

Njihove zajedničke godine braka obeležila su stalna putovanja. Lukić se seća najveće Ružičine ljubavi van pozorišta:"Obišli smo svet. Trudio sam se da Ružici učinim život zabavnijim nego što to on zapravo jeste. Mnogo sam je voleo. U našoj kući na Kopaoniku smo bili najsrećniji. Rumeni u obrazima sa kuvanim vinom u rukama nazdravljali smo životu", kaže kroz suze Miroslav Lukić.

Komemoracija povodom smrti glumice Ružice Sokić biće održana u utorak (24. 12) u 12 časova u pozorištu Atelje 212, dok je sahrana istog dana u 14 časova na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. Velika srpska glumica preminula je u četvrtak u 80. godini života.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track