Italijani na plakat za film 12 godina ropstva stavili Breda Pita umesto glavnog glumca
Foto: Twitter

Pljuštale kritike

Italijani na plakat za film 12 godina ropstva stavili Breda Pita umesto glavnog glumca

Pop kultura -
Italijanski distributeri našli su se na udaru javnosti zbog ove verzije postera jer su nepravedno zanemarili glavnog glumca Čivetala Edžifora, a neki komentari idu i dotle da je u pitanju rasizam

Glumac Bred Pit ima gotovo epizodnu ulogu u filmu “Dvanaest godina ropstva” kada se pred kraj filma pojavljuje kao Kanađanin koji pomaže glavnom junaku, Solomonu Nortapu, da se oslobodi ropstva. Međutim, na plakatima koji ovo ostvarenje najavlju u Italiji centralno mesto zauzima upravo on.

Kritike su odmah počele da pljušte sa svih strana. Italijanski distributeri našli su se na udaru javnosti zbog ove verzije postera jer su nepravedno zanemarili glavnog glumca Čivetala Edžifora, a neki komentari idu i dotle da je u pitanju rasizam.

Poster, koji je osvanuo na društvenim mrežama, predstavio je Breda kao producenta filma i glavnog lika, dok je Edžifor (igra crnog roba) u potpuno drugom planu. Na nekim posterima koji imaju isti cilj, da promovišu film u prvi plan je pak stavljen Majkl Fasbender, koji igra robovlasnika.

Hafington post piše da su od američkih distributera filma "Fox Searchlight”, kao i od njihovih italijanskih partenera, dobili potvrdu da su u pitanju verdostojni plakati.

Iz "Fox Searchlight" kažu da su promene napravljen u skaldu sa tržištima i da nema govora o rasizmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track