Gvinet Paltrou vam otkriva svoj plan za detoksikaciju organizma

Saznajte

Gvinet Paltrou vam otkriva svoj plan za detoksikaciju organizma

Pop kultura -
Jedan od najzdravijih načina da počnete Novu godinu, jeste uz detoksikaciju - plan ishrane koji ća vam omogućiti da se rešite svih tih toksina iz tela. Upravo to predlaže holivudska glumica Gvinet Paltrou

Gvinet Paltrou, jedna od najpoznatijih mršavica Holivuda, ima svoj mali, tajni recept za detokcikaciju organizma, a sada, u duhu novogodišnjih i božićnih praznika, ona ga je podelila sa vama.

Jedan od najzdravijih načina da počnete Novu godinu, jeste uz detoksikaciju - plan ishrane koji ća vam omogućiti da se rešite svih tih toksina iz tela. Upravo to predlaže holivudska glumica Gvinet Paltrou, koja konkretnim predlozima ukazuje na recepte koji "vas neće ostaviti hladnim i gladnim tokom zimskih meseci."

Osnovna ideja vodilja jeste izbegavati mleko, gluten, školjke, svu procesuiranu hranu, proizvode od soje, krompir, patlidžan, paradajz, paprike, šećer, alkohol, kofein i gazirane sokove. Hm... šta onda ostaje?! Mnogo toga po mišljenju Gvinet, a evo i kako ona vidi uobičajen dnevni meni po svom detoks planu.

Najbolje bi bilo dan započeti samo sa čašom limunade zagrejane na sobnoj temperaturi, a sat vremena kasnije popiti biljni čaj.

Oko 10 časova možete se počastiti doručkom sačinjenog od šejka sa kolačićima od đumbira, a potom opet voda sa limunom i biljni čaj. Za ručak, oko 13.30 časova, činija supe od leblebija, pa onda oko 16 časova sledi užina - pašteta od oraha i sočiva.

Večera sleduje u 18 časova, a tada možete pojesti kaboču (japanska vrsta bundeve) punjenu kvinojom (vrsta žitarice).

Ovakva ishrana namenjena detoksikaciji organizma obuhvata trodnevni plan, a za najbolje rezultate Gvinet daje još par saveta. Tako, ona kaže da treba održavati toplotu, i to tako što će se i u kući i van kuće nositi topla garderoba od prirodnih materijala, kao što su organski pamuk i vuna, potom na stopalima treba uvek imati čarape ili vunene papuče, zatim uživati u toplim kupkama i piti velike količine biljnog čaja.

Sauna i izležavanje kraj toplog kamina samo su još neki od benefita koje predlaže Gvinet Paltrou, a koje će vašem telu u hladnom januaru svakako goditi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track