DANJU MODEL, NOĆU PROGRAMER: Upoznajte mešavinu Bila Gejtsa i Žizel Bundšen

I lepa i pametna

DANJU MODEL, NOĆU PROGRAMER: Upoznajte mešavinu Bila Gejtsa i Žizel Bundšen

Pop kultura -
Bivši Viktorijin anđeo Lindzi Skot otkrila je svoju veliku tajnu - živi dvostruki život jer je preko dana model, a tokom noći programer

Bivši Viktorijin anđeo Lindzi Skot otkrila je svoju veliku tajnu - živi dvostruki život jer je preko dana model, a tokom noći programer, i to ne bilo kakav. Njene aplikacije je "uzeo" i Epl (Apple), a ova skromna prelepa intelektualka zadala je zadatak mnogim lepoticama širom sveta.

Ova prelepa dvadesetdevetogodišnja manekenka danju je model za svetski poznate marke kao što su Luj Viton i Prada, a noću radi na programiranju aplikacija za telefone.

Ona je 2006. godine diplomirala informatiku i pozorište, a za sebe kaže da je štreber koji prkosi stereotipima.

"Kada bih morao da je nekome preporučim, rekao bih da je ona mešavina Bila Gejtsa i Žizel Bundšen. Ne mogu da zamislim tu kombinaciju, ali kad bi postojala, to bi verovatno bila Lindzi", rekao je njen brat.

Ona smatra da modna industrija nastoji da pojednostavi sliku o modelima.

"Oni neće govoriti o mom obrazovanju, ali ja to razumem", rekla je prelepa Lindzi, koja je ipak uspela da spoji programiranje i modeling u jednoj aplikaciji.

Naime, Lindzi je napravila aplikaciju iPort pomoću koje modeli mogu svoj buk da "nose" u ajpedu.

"To sam napravila jer je i meni tako nešto bilo potrebno. Moj buk uvek grozno izgleda, nosim ga svuda sa sobom, pa se ubrzo raspadne i izgleda prljavo i neuredno", objasnila je prelepa Lindzi.

Druga njena aplikacija Educate! se bavi obrazovanjem, odnosno služi da se novac prikupi za studije mladih intelektualaca iz Ugande.

Ona trenutno radi na razvijanju treće aplikacije koja će raditi na razvijanju romantičnih, prijateljskih i profesionalnih veza među ljudima.

"Sve što pokazuje modele u drugom svetlu je dobra stvar. Ja zaista živim dvostruki život, ali to nije dobar način da se živi" objasnila je ona.

http://www.youtube.com/watch?v=qEXdCpErkc8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track