Ko je monah Ilarion: Milanče iz serije Otvorena vrata mir našao na Kosovu!

Tragao za istinskom slobodom i ljubavlju

Ko je monah Ilarion: Milanče iz serije Otvorena vrata mir našao na Kosovu!

Pop kultura -
Kada sam došao u manastir Dečane 1992. godine, osetio sam ono što mogu da nazovem toplina roditeljskog doma i to je neki trag kojim sam krenuo i još uvek idem tim putem, rekao je nekada glumac, a sada monah Rastko Lupulović

Milanče iz serije "Otvorena vrata" sada je monah Ilarion, kome je kršteno ime Rastko Lupulović.

"Kada sam došao u manastir Dečane 1992. godine, osetio sam ono što mogu da nazovem toplina roditeljskog doma i to je neki trag kojim sam krenuo i još uvek idem tim putem. Što više idem tim putem sigurniji sam da je on pravi", rekao je monah Ilarion, čije je svetovno ime Rastko Lupulović, vama poznatiji kao Milanče iz serije "Otvorena vrata".

"Mi smo u samom predvorju raja, dešava se da nam slavuji pevaju pod prozorom, a da zvuči kao da su u sobi", kaže monah Ilarion, koji je monah u manastiru Draganac, nedaleko od Gnjilana.

"Neko ko traga za istinskom slobodom i ljubavlju, duboko verujem i ispovedam da mora da stigne do Boga", kaže monah, koji je 1996. godine zamonašio u Visokim Dečanima.

Monah Ilarion je pre otkrića duhovnog života bio glumac i gitarista grupe "Kanda, Kodža i Nebojša". Glumio je i u seriji "Otvorena vrata" i to Milančeta. Ipak, on ne žali za tim.

"Nikad nisam zažalio što sam postao monah. Naprotiv, često mi se dešava da Bogu baš blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put."

http://www.youtube.com/watch?v=dmtpBk_6ZmY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track