Pi Didi daje Stingu 2.000 dolara dnevno

Ko ne pita, plaća

Pi Didi daje Stingu 2.000 dolara dnevno

Pop kultura -
Zbog neovlašćenog korišćenja refrena pesme grupe The Police "Every Breath You Take", Pi Didi godišnje plaća Stingu 730.000 dolara

Zbog neovlašćenog korišćenja refrena pesme grupe The Police "Every Breath You Take", Pi Didi godišnje plaća Stingu 730.000 dolara ili 2.000 dolara dnevno!

Jedan od najplodonosnijih muzičara svih vremena Sting, realno, ne mora više ništa da radi nijedan dan. Ne samo da je do sada zaradio bogatstvo, nego mu se dnevno puni novčanik, a da prstom ne mrdne.

Za to je zaslužan reper Pi Didi (nekada Puff Daddy) koji je u pesmi "I'll Be Missing You", posvećenu ubijenom kolegi Notorious B.I.G., upotrebio refren pesme iz velikog hita grupe The Police "Every Breath You Take".

Portal Celebrity Networth je izračunao: Sting samo od toga zarađuje 730.000 dolara godišnje ili 2.000 dolara dnevno.

Pi Didi je napravio grešku, jer nikada nije pitao Stinga da li sme da koristi taj deo pesme. Da jeste, verovatno bi plaćao 25 odsto od navedene sume. Međutim, zbog autorskih prava Sting je imao pravo da zatraži pun iznos.

Pesma koju je objavio Pi Didi prodata je u sedam miliona primeraka i osvojila je Gremi nagradu. Zanimljivo je da gitarista grupe The Police, Endi Samers, ne dobija ni cent, jer nije bio potpisan kao koautor hita iz 1987. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track