Kameron Dijaz: Mlade devojke se danas mnogo opterećuju svojim izgledom

Fizička lepota nije presudna u životu

Kameron Dijaz: Mlade devojke se danas mnogo opterećuju svojim izgledom

Pop kultura -
U ekskluzivnom intervjuu koji je dala jednom magazinu, glumica i bivši model je rekla da su mlade devojke danas mnogo opterećene time kako izgledaju, što je i objavila u knjizi “The Body Book”

Popularna glumica Kameron Dijaz iza koje je već dvodecenijska filmska karijera, trenutno snima novi film. Reč je o adaptici čuvenog brodvejskog mjuzikla “Annie”.

"Svakoga dana na snimanje filma dolaze sve te mlade super slatke devojke koje dođu kod mene i govore mi “O, Kami, ti si tako slatka, kosa ti je tako lepa, odeća ti je tako dobra...."”, priča zvezda filmova “There’s Something About Mary” i “The Counsellor” i dodaje da je lepo to što one vode računa o izgledu ali je istovremeno i izabrinjavajuće to što jedne o drugima sude samo na osnovu fizičkog izgleda.

"Odbijala sam da im na te njihove komplimente uzvratim rečenicom, tipa “O i ti si tako slatka” već sam insistirala na drugim vrednostima i pitanjima kao što su”Koji si razred, koji ti je omiljeni predmet u školi?”.

Kameron je dodala i to da svaki put kada ćerki ili nekoj mladoj rođaki uputimo kompliment koji se odnosi na njen izgeld rizikujemo da ona pomisli kako je fizička lepota, nešto presudno u životu. U knjizi koja predstavlja određeni vodič za “lajfstajl” Kameron je otkrila kako joj je na početku karijere falilo samopouzdanje po pitanju tela i izgleda.

"Imala sam one ružne akne, pa sam pola života provela u pokušaju da ih sakrijem od prijatelja, kamera...svih živih. Tako da sam napisala knjigu koja bi mi dobro došla kada sam imala 16 godina i svaki put se pitam zašto te neke stvari koje sada znam nisam znala i onda?", zaključila je na kraju glumica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track