Najnovije vesti

Spilberg uticajniji od Opre!
Foto: Rojter

Forbs

Spilberg uticajniji od Opre!

Pop kultura
Režiser s trona je skinuo viduteljku jer se ona nije dovoljno pojavljivala na malim ekranima, dok je njegov film zaradio 275 miliona

NJUJORK - Režiser Stiven Spilberg "skinuo" je medijskog mogula Opru Vinfri sa trona najuticajnije poznate ličnosti u SAD, pokazala je godišnja studija magazina Forbs.

Spilbergovom uticaju pomogao je njegov najnoviji film "Linkoln" koji je prošle godine bio nominovan u 12 kategorija za Oskare, a zaradio je 275 miliona dolara u bioskopima širom sveta.

da privuče strance da pogledaju dramu o 19-vekovnoj politici i izbornom sistemu u SAD pokazuje njegov uticaj. Film je na stranom tržištu zaradio 93 miliona dolara.

Forbs navodi da je 47 procenata ispitanika ocenilo da je Spilberg uticajna figura. Vinfri, koja je prošle godine bila na vrhu liste sa 49 procenata sada je pala na drugo mesto sa 45 odsto zbog toga što, kako navodi magazin, nije bila toliko prisutna na malim ekranima prošle godine.

Tvorac "Ratova zvezda", režiser Džordž Lukas našao se na trećem mestu liste i pored toga što se retko pojavljuje u javnosti. Razlog - prodaja Lukasfilma Dizniju za 4,05 milijardi dolara u oktorbru 2012.

Na četvrtom i petom mestu liste najuticajnijih su režiseri Ron Hauard i Martin Skorseze. Među prvih 10 našli su se i novinarka Barbara Volters i pevač Bono.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...