ZAZ ZA KURIR : Osećam ljubav srpske publike!

Večeras peva u Drvengradu

ZAZ ZA KURIR : Osećam ljubav srpske publike!

Pop kultura -
Želim da iskoristim to što imam popularnost, to što me mediji slušaju, da prenesem neke važne poruke za mene. Moj stav jeste da svako u društvu mora učini ponešto za bolji život čitave zajednice, kaže Zaz

Mećavnik. – Izabel Žofrua Zaz, sjajna francuska pevačica koja je danas popodne doputovala na Kustendorf, gde će u večeras u ponoć održati koncert, izjavila je po dolasku da je svaki put iznova, kada dodje u neku zemlju, a tako je i sada u Srbiji, iznenadilo koliku popularnost ima!- Jednostavno, osećam ljubav publike gde god da dodjem – kaže Zaz.

Ona je novinarima u Drvengradu večeras govorila o svojim muzičkim počecima ispričala da, iako se ’’muzikom bavi oduvek’’, nije počela na ulici, već u jednoj popularnoj grupi iz koje su je pozvali da bude član.­ Sving, džez, francuske šansone, sve je to imalo uticaja na moj muzički razvoj– rekla je ona, dodajući da je od srpskih muzičkih grupa čula za Kusturičin’’No smokin orkestra’’, ali, da ne zna mnogo o srpskoj muzici.

Izveštači sa Kustendorfa tražili su od Zaz da konačno potvrdi ono što se samo govorka – je li srpskog porekla ili nije?­ Čula sam za ta govorkanja o mom srpskom poreklu, čula sam i da sam baskijskog porekla, ali, to nije istina – razočarala je sve u Drvengradu Zaz.­

- Naravno da mi godi poredjenje sa Edit Pjaf. Ali, Edit Pjaf ne može da se poredi ni sa kim, ona je jedna jedina, jedinstvena – kaže Zaz, dodajući da se svaki put, kada je u nekoj zemlji, iznenadi kolike su razmere njene lične popularnosti.

Zaz je pričala i o svom angažmanu u grupi ’’Kolibri’’- Ja sam vrlo angažovana jer ono što pišem dolazi iz mog ličnog iskustva i unutrašnjeg prespitivanja onoga što se dešava u spoljnom svetu. Želim da iskoristim to što imam popularnost, to što me mediji slušaju, da prenesem nekevažne poruke za mene. Moj stav jeste da svako u društvu mora učini ponešto za bolji život čitave zajednice – kaže Zaz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track