TRAŽI ONO ŠTO MU PRIPADA: Scenarista tužio Toma Kruza i zahteva milijardu dolara

Ukradena ideja?

TRAŽI ONO ŠTO MU PRIPADA: Scenarista tužio Toma Kruza i zahteva milijardu dolara

Pop kultura -
Scenarista Timoti Parker Meklanahan tvrdi da je 1998. godine napisao scenario koji neverovatno podseća na film "Nemoguća misija: Protokol duh" koji je u bioskopima prikazan 2011. godine

Scenarista Timoti Parker Meklanahan tužio je holivudskog glumca Toma Kruza jer mu je ukrao ideju za film "Nemoguća misija: Protokol duh" i sada traži samo ono što mu pripada - zaradu od filma!

Meklanahan tvrdi da je 1998. godine napisao scenario koji neverovatno podseća na film koji je u bioskopima prikazan 2011. godine. Kako je to moguće, ako niko nije kupio scenario od Timotija? Pa, ukraden je. Tačnije ideja je ukradena, pa sada on traži kompletnu zaradu od filma – milijardu dolara!

Scenarista tvrdi da je svoj scenario – koncept "Head on", poslao "Vilijam Moris" agenciji koja ga je odbila.

"Rekli su mi da ne mogu da snime film, a onda su scenario slali širom sveta, bez moje dozvole, da bi ga na kraju poslali i agenciji koja predstavlja Toma Kruza", rekao je scenarista, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Meklanahan je krajem prošlog decembra podneo tužbu protiv Kruza, "Paramaunta" i još nekoliko produkcijskih kompanija koje su učestvovale u snimanju filma i tražio od suda da mu se isplati milijardu dolara, koliko je film zaradio na bioskopskim blagajnama.

Advokat Toma Kruza je tužbu prokomentarisao kao "budalaštinu".

"Tom Kruz nikada ništa nije ukrao", rekao je advokat Bert Filds i dodao da će tužba sigurno biti odbačena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track