SRPSKA HARMONIKA U SOČIJU: Zvuk orkestra prolomio se kraj olimpijske baklje

Osvojili srca

SRPSKA HARMONIKA U SOČIJU: Zvuk orkestra prolomio se kraj olimpijske baklje

Pop kultura -
Jedinstveni orkestar iz Ugljevika na kulturnoj olimpijadi "Soči 2014" održao je pet koncerata, a svaki od njih ostaće urezan u pamćenju mališana

Supertalentovani članovi "Orkestra harmonika" Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika osvojili su srca publike u olimpijskom gradu Sočiju, a zvuci njihovih harmonika prolomili su se i kraj same olimpijske baklje.

Jedinstveni orkestar iz Ugljevika na kulturnoj olimpijadi "Soči 2014" održao je pet koncerata, a svaki od njih ostaće urezan u pamćenju mališana.

Nastavnik harmonike i vođa orkestra Slavko Nikolić je rekao da im je bilo teško da shvate kakvom događaju prisustvuju. "Taj osećaj se ne može opisati rečima. Imali smo pet odličnih koncerata. Svirali smo i pored olimpijske baklje, što će nam zauvek ostati u sećanju", kazao je Nikolić na početku ispovesti.

Iako su u Sočiju u prvom planu sportska takmičenja, nije manjkalo interesovanja ni za kulturnu olimpijadu. "Atmosfera je sve vreme bila magična. Iako je sve užurbano, uspeli smo da dignemo publiku na noge, a kući se vraćamo sa euforičnim umorom", kazao je Nikolić.

Članovi orkestra juče je trebalo da doputuju u Beograd, a danas stižu u Ugljevik. Poslije kratkog predaha čeka ih novo putovanje. Karavan sa više od 30 harmonika već iduće sedmice trebalo bi da nastupi u Omanu.

"U Omanu ćemo imati četiri velika koncerta i nadam se da ćemo i tamo osvojiti srca publike", rekao je Nikolić.

Harmonikaši iz Ugljevika postali su prošle godine zvezde regiona, nakon što su bez daha ostavili žiri i gledaoce šoua "Ja imam talenat". U prvom polufinalu osvojili su najviše glasova publike i direktan plasman u finale. Uspeha im nije manjkalo ni na školskim takmičenjima, a članovi orkestra iz Ugljevika su osmostruki prvaci Srpske.

Njihovi nastupi zapeli su za oko i čuvenom režiseru Emiru Kusturici, pa su 2011. godine ulepšali zatvaranje "Mokrogorskog muzičkog festivala" u Drvengradu.

Članovi orkestra imali su, kako je istakao Slavko Nikolić, veliku podršku predsjednika i Vlade RS. "Oni su podržali naš rad i trud. Važno je kada vidite da mnogi cijene vaš rad. To je nešto što nema cijenu i to je jedna od najvećih nagrada", dodao je Nikolić.

http://www.youtube.com/watch?v=EOg9vtgXtAI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track