Kako Simpsonovi zvuče na drugim jezicima?
Foto: Beta/AP

Pogledajte

Kako Simpsonovi zvuče na drugim jezicima?

Pop kultura -
Da li ste se ikada zapitali kako sve šale na koje se smejemo u seriji "Simpsonovi" zvuče na drugim jezicima? Ako jeste, sada zahvaljujući videu postavljenom na Jutjubu imamo odgovor

Ukoliko vas je interesivalo kako zvuče glavni junaci serije „Simpsonovi“ na drugim jezicima kao što su španski, mekskički, francuski, japanski ili italijanski, ovaj video će vam dati uvid u to kako izgledaju internacionalne verzije popularne animirane serije.

Simpsonovi je američka animirana TV serija autora Meta Grejninga u produkciji kuće Fox network. Postala jedna od prvih uspešnih serija ove kuće, a takođe i jedna od najuspešnijih i najcenjenijih u istoriji medija.

Serija je satirična parodija načina života američkog srednjeg staleža, predstavljenog kroz život porodice iz naslova. Bavi se raznim aspektima čovekovog života, baš kao i američkom kulturom, društvom u celini, ali i samim fenomenom televizije, a najpoznatija je po samokritičkom humoru te po metareferencama. I sama porodica iz serije imala je značajan upliv na pop-kulturu, pa su u svakodnevnu upotrebu ušle razne fraze iz serije, a uzvik nezadovoljstva „dou“ (d'oh) uvršten je i u rečnik engleskog jezika.

Navodi se da je nastanak mnogih animiranih serija za odrasle bio pod uticajem „Simpsonovih“, pri čemu se naročito misli na serije „Kralj brda“, „Saut Park“ i „Porodični čovek“. Iako je tokom poslednjih nekoliko godina, po nekima, došlo do pada kvaliteta, serija je još uvek veoma gledana i dalje dobija pozitivne kritike.

„Simpsonovi“ su do danas najdugotrajniji američki sitkom i najdugotrajnija animirana serija uopšte. Od dana emitovanja prve epizode (17. decembra 1989.) pa do kraja 24 sezone snimljeno je i emitovano 530 epizoda.

http://www.youtube.com/watch?v=C-WFK7iKPb0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track