HRABRA PESNIKINJA: Bolesna Jelena Takić (16) stihovima grli umrle drugare
Foto: Facebook

Odrasla preko noći

HRABRA PESNIKINJA: Bolesna Jelena Takić (16) stihovima grli umrle drugare

Pop kultura -
Svoja razmišljanja pretače u pesme, želeći da olakša svoju dečiju dušu, ali i sa željom da drugi vide kako se osećaju deca koja moraju preko noći da odrastu

Jelena - Jeca Takić, šesnaestogodišnja devojčica iz Kikinde, za neke tek ime među Fejsbuk prijateljima, za neke drugarica iz škole a za one koji je malo bolje poznaju jedna neverovatna i hrabra devojčica koja pleni radošću i dobrotom. Nažalost, jedna je od 339 dece u Srbiji koja su, samo tokom 2013. godine, dobila dijagnozu maligne bolesti.

Jecino odrastanje nije kao odrastanje većine dece. Ona više ne može da trči i skače, naporno joj je da ide u školu, a drugari joj sve više nedostaju. I oni koje je ostavila u školskim klupama i oni koji su ostavili nju, napuštajući kliniku ispraćeni suzama i bolom.

Svoja razmišljanja pretače u pesme, želeći da olakša svoju dečiju dušu, ali i sa željom da drugi vide kako se osećaju deca koja moraju preko noći da odrastu. U svojim pesmama ona nam poručuje da svako ima svog anđela čuvara i da je njen njoj pomogao da se vrati među voljene. Jelena peva i o sreći, ljubavi, radosnim danima i majčinskoj brizi koja i nju boli i pogađa.

Prijatelje koji su "otišli" ispratila je pesmama i tek u njima može da se oseti dubina i težina jedne detinje suze koju hrabro nije pustila da ne bi sekirala njihove majke.

Jelena Jeca Takić autorka je zbirke pesama "Mala deca, veliki životi" koja je za nekoliko dana od promocije doživela veliko interesovanje.

Na književnu scenu je stala hrabro, "kao velika" i pričala otvoreno o sebi.

"Moja najveća podrška jeste moja porodica. Ona je nešto najveće i najlepše na svetu i uz njih lakše podnosim sve", kaže Jelena koja je hrabro iskoračila iz senke i pokazala kako se korača visoko izdignute glave i kako se bori.

Borba za život

Ja se borim za svoj život,

Za svoje lepše sutra,

Za lepše jutro koje će da svane,

Za moje ispunjenje snova,

Za moje ispunjene dane.

Ja mislim da novac nije najveće bogatstvo

To je zdravlje.

Kad zdravlje izgubiš

Nikakvim bogatstvom ne možeš da ga nadoknadiš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track