ZVEZDA KOJA SE UGASILA: Tinejdžerski idol Kori Hajm preminuo u bedi!

Nije doživeo četrdesetu - majka ga je našla u stanu

ZVEZDA KOJA SE UGASILA: Tinejdžerski idol Kori Hajm preminuo u bedi!

Pop kultura -
Kori Hajm, nažalost, kada je odrastao nije uspeo da nastavi ono što je započeo kao tinejdžer. Samo je jedan od brojnih idola mladih koji nije uspeo da se dokaže u svetu odraslih

Mnogi klinci proslavili su se ulogama u filmovima i serijama i svi smo mislili da ih očekuju velike karijere. Nažalost, neki od njih nisu imali prilike da ispune svoj potencijal. Kanadski glumac Kori Hajm proslavio se ulogama u filmovima 80-ih godina prošlog veka, a jedno vreme u središtu medijske pažnje bio je i zbog kratkotrajne veze s Viktorijom Bekam, pre nego što se ona proslavila s grupom Spajs grls.

Svoje najpoznatije uloge Kori je ostvario u tandemu s imenjakom Corijem Feldmanom u filmovima 'The Lost Boys' i 'Vozačka dozvola'. U filmu 'Lucas' glumio je uz Čarlija Šina i Vinonu Rajder, a pamte se i njegove uloge u filmovima 'Silver Bullet', 'Murphy's Romance' i 'Dream a Little Dream'. U odraslom dobu nije uspeo da ostvari ono što je započeo. U središte medijske pažnje pokušao je da se vrati shouom 'Two Coreys', ali zbog slabe gledanosti emitovanje je prekinuto. Borba sa drogomDevet godina pre smrti imao je srčani udar, a tada se nagađalo da je u bolnici završio zbog konzumiranja droge. Zavisnosti je pokušavao da reši, a navodno je na lečenju bio i više od 15 puta. Hajm se nikad nije ženio, a mediji su ga povezivali s glumicom Alisom Milano. Jedna od njegovih verenica bila je glumica Nikol Egert, poznata po ulozi u 'Spasilačkoj službi'. Nikol je pokušala da se nosi s njegovom zavisnošću, pa je nebrojeno puta provodila noći s njim u bolnicama kad bi preterao s konzumacijom. Veren je bio i s glumicom Holi Filds 1996. godine.- Kad je jednom prilikom dobio platu za ceo dan potpisivanja autograma, iako nije imao svog novca jer je tada bio 'bez dolara u džepu', uzeo je ono što je dobio i otišao da kupi igračke i hranu za pse. Sve je to odneo utočištu za životinje u Anaheimu. Pobrinuo se da svaki pas dobije i jedno i drugo. Bio je divan čovek - prisetila se Holi u jednom intervjuu o Koriju. Glumac je bio veren i s modelom Sindi Gajer te sa glumicom Tifani Shepis. Par se u Arizonu preselio 2008. godine, a Shepis je često isticala da je pokušavala pomoći kao što su to činili i svi koji su mu bili bliski.

Njegovi roditelji uglavnom su bili usredsređeni na to da mu pomognu u odvikavanju od droga.Nekoliko meseci pred smrt živeo je s majkomU martu 2010. godine telo glumca u njegovom stanu pronašla je njegova majka Džudi koja je i pozvala Hitnu pomoć. Kori je preminuo u 38-oj godini. Glumac se dva dana pre smrti žalio da se ne oseća najbolje, a imao je i temperaturu. Tu noć, probudio je majku i zamolio je da legne pored njega jer mu je bilo slabo. Nakon što se prošetao malo posle ponoći, ubrzo mu je pozlilo. Autopsijom je utvrđeno da je službeni uzrok smrti upala pluća. Njegova pluća bila su oštećena što je uticalo na rad srca i jetre. Iako se nagađalo da se predozirao, lekar je isključio prisustvo droge i lekova protiv bolova o kojima je bio zavisan. Sam sebi najveći neprijateljNavodno je dve nedelje pred smrt bio potpuno 'čist'. Lari King na dan Hajmove smrti razgovarao je s Korijem Feldmanom. - On je bio sam sebi najveći neprijatelj. Većina umetnika je tome sklona jer smo strastveni ljudi - zaključio je Feldman te dodao da je njegov kolega preminuo sam i u bedi. Sumnjalo se da iza njegove smrti stoji narkoklan.Smrt nekadašnje tinejdžerske zvezde, kancelarija glavnog tužioca Kalifornije Džerija Brauna tada je povezivao s narkolancem koji ilegalno preprodaje lekarske recepte. Policijska akcija počela u trenutku kada je ustanovljeno da je pokojni Kori Hajm tokom godina nabavio na hiljade opasnih lekova od dvanaest različitih lekara.

Glumac je u trenutku smrti imao jako malo novca, toliko malo da je njegova majka najavila da će troškovi biti pokriveni od javnih sredstava grada Toronta što i priliči u ovakvim slučajevima. Svemu su donirali i njegovi obožavatelji koji su kupovali njegove stvari na aukciji. Roditelji glumca njegove obožavatelje putem interneta su zamolili za donacije. Na Korijevoj sahrani bili su samo porodica i prijatelj koji su sve hteli da sakriju od javnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=_QCg5oQI0Cg
http://www.youtube.com/watch?v=QtuVLGeFM90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track