Sergej Trifunović: Tek sad sam počeo da čitam Tolstoja
Foto: Vladimir Nešović

Vraća se u teatar kao Karenjin

Sergej Trifunović: Tek sad sam počeo da čitam Tolstoja

Pop kultura -
Do pre mesec dana pročitao sam bio samo njegove pripovetke, a ponuda za ulogu stigla je od Milene Vasić kad sam u ruke uzeo roman o Ani

Okupila se sjajna ekipa.Posle više od decenije pauze, Sergej Trifunović vraća se u pozorište. Talentovani glumac će u predstavi reditelja Juga Radivojevića „Ana Karenjina“, koja će premijerno biti izvedena 26. aprila u teatru „Madlenijanum“, igrati muža tragične junakinje.Obožava pozorište- Posle mnogo godina sam u pozorištu, koje je moje prva i najveća ljubav. To što sam se od njega udaljio ne znači da sam ga prezreo. U njega sam počeo da idem kao u fabriku. Zapravo sam se sklonio od stvari koje mnogo volim da bih joj se vratio - rekao je Trifunović i dodao:- Želeo sam da se vratim s nekim klasikom i rečenicama koje vredi izgovoriti na sceni. Desila se jedne neverovatna stvar. Nikad nisam čitao „Anu Karenjinu“. Poslednjih godina počeo sam da čitam klasiku i pre mesec dana sam kupio komplet Tolstoja jer ništa osim njegovih kratkih priča nisam čitao. Krenuo sam s „Karenjinom“ i došla je ponuda za ulogu od Milene Vasić.Kurir je već ranije objavio da će Nina Janković biti Ana Karenjina, Viktor Savić zablistati kao Vronski, Igor Đorđević kao Ljevin, Milena Vasić kao Daša, Tamara Aleksić kao Kiti i Aleksandar Radojičić kao Stefan.- Veoma se radujem jer ću igrati s ljudima s koje poznajem, a nikad ranije nismo sarađivali. Ne računam neke grupne scenu u Bjelinom filmu. Drago mi je što prvi put radim u „Madlenijanumu“, koji mi je 300 metara od kuće - otkrio je Trifunović.Ponosni ViktorI njegov kolega Viktor Savić počastvovan je što je deo tima.- Drago mi je što igram čoveka koji je dao život za Srbiju. Vronski je tražio da mu srce sahrane u Srbiji, a telo pošalju za Rusiju. Čeka nas naporan rad. Naš klasik ne sme da doživi neuspeh, kao neki filmovi koji su snimani - naglašava Savić.Reditelj Jug Radivojević otkrio je da će postavkom biti zadovoljna publika.- Videćete lepe haljine i šubare, a modernu Anu. Radnja se dešava u Rusiju sredinom osamdesetih godina, u doba dolaska na vlast Mihaila Gorbačova. Adaptacija je rađena po motivima „Ane Karenjine“ - otkrio je Radivojević.

Jug Radivojević: Radnja se dešava u Rusiji sredinom osamdesetih, u doba dolaska Gorbačova na vlast
Jug Radivojević: Radnja se dešava u Rusiji sredinom osamdesetih, u doba dolaska Gorbačova na vlast

Nina JankovićSVAKO ŽELI DA BUDE ANANina Janković dobila je ulogu koju bi poželela svaka njena koleginica.- Čast mi je da posle velike Mire Stupice igram Anu Karenjinu. Biće nam lako da radimo jer se dobro poznajemo. Ovakvu ulogu žele svi - rekla je Nina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track