Najnovije vesti

PROŠLI PAKAO: Pogledajte svetske zvezde koje su silovane!

Traumatično iskustvo

PROŠLI PAKAO: Pogledajte svetske zvezde koje su silovane!

Pop kultura
Bili Holidej silovao je komšija, Sida Višoa silovali su u zatvoru, Kvin Latifu silovao je mladić koji ju je čuvao dok je bila dete, Ritu Hejvort silovao je otac..

Iako se na prvi pogled čini da je poznatim i slavnim ličnostima život lak i da nemaju nikakve probleme i stresove u životu, neke od njih su preživele torturu silovanja, i o tome javno progorvorile.

Opra Vinfri

Opra Vinfri, foto Rojters
Opra Vinfri, foto Rojters

Danas je kraljica tok šou-a i nema toga što ne može napraviti ako poželi. Ipak, detinjstvo joj nije bilo ni najmanje bajno. Opra Vinfri bila je, žrtva silovanja kad je imala devet godina, a u periodu od 10 do 14 godina bila je fizički i psihički zlostavljana i seksualno napastovana. Kao rezultat toga, s 14 godina je rodila dečaka koji je umro kao novorođenče.

Rita Hejvort

Rita Hejvort s ocem plesačem putovala je po Americi celo detinjstvo. Eduardo Kansin učio je ćerku plesati i pritom je bio jako nasilan. Nije joj dozvolio da se s ikim druži, tukao ju je i silovao. Rita je već bila odrasla kad je iz priče s drugim ženama shvatila da nije uobičajeno ni normalno da otac i kći imaju seksualne odnose.

Fren Drešer

"Dadilja Fren" bila je već u braku kad je silovana. Fran Drešer i prijateljicu opljačkali su i zatim silovali u glumičinom domu. Nasilnici su njenog muža vezali i prisilili ga da gleda dok su Fran silovali.

Tim Rot

Od ranog detinjstva i kroz tinejdžersku doba Tim Rot bio je žrtva napastovanja i incesta. Glumac i redatelj naglašava da ga roditelji nisu napastovali, ali da ne želi otkriti o kome je reč. Kaže samo da mu je drago što je taj muškarac sada već odavno mrtav.

Tori Ejmos

Tori Ejmos, foto AP
Tori Ejmos, foto AP

Tori Ejmos silovao je obožavatelj. Prikrao joj se nakon što je pevala u manjem klubu i silovao je. Godinama nije govorila o tom iskustvu, a onda je odlučila napisati pesmu 'Ja i pištolj' i osnovala udruženje koje je primalo pozive žrtava silovanja kako bi im olakšalo nošenje s ružnim iskustvom.

Sid Višos

Sid Višos, Foto Rojters
Sid Višos, Foto Rojters

Sid Višos proveo je 55 dana u zatvoru zbog sumnje da je izbo i ubio Nanci Spandžen. Tokom boravka u zatvoru basistu Sex Pistolsa nekoliko su puta silovali. Sid i Nanci bili su zavisnici o teškim drogama i često su se svađali. Nakon Nensine smrti Višos se pokušao ubiti, ali nije uspeo. Preminuo je od predoziranja heroinom.

Teri Hačer

"Očajna domaćica" Teri Hačer detinjstvo pamti po užasnoj traumi. Naime, kad je imala svega pet godina silovao ju je ujak. Glumica je 2002. na sudu svedočila protiv silovatelja. Bila je presretna kad su ga osudili na 14 godina zatvorske kazne.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...