Srpski ambasador bio počasni gost na izložbi

Na svečanosti u Francuskoj okupila se elita

Srpski ambasador bio počasni gost na izložbi

Pop kultura -
Sam Pitroda, savetnik premijera Indije, prikazao umetnička dela u Parizu, a otvaranju kao uvažena zvanica prisustvovao i Rajko Ristić
1 / 4

Elita na jednom mestu.U galeriji „Nikola Deman“ u Parizu svečano je otvorena izložba „Unveiling the Invisible“ Sama Pitrode, savetnika premijera Indije za informisanje, infrastrukturu i inovacije, a trajaće do kraja marta. Zanimljivo je da je njegov umetnički zastupnik mlada Dorotea Čuljković, koja je direktno zaslužna za poznanstvo Pitrode i ambasadora Srbije u Francuskoj Rajka Ristića.

Dorotea Čuljković
Dorotea Čuljković

Gala otvaranju izložbe, pored našeg ambasadora, koji je bio počasni gost, prisustvovao je džet-set iz čitavog sveta- tu su se našli katarski i saudijski prinčevi, francuski fotograf Fransoa Bertije, kreator Maksim Simoens, čuveni francuski ekonomista Žak Atali, Hulio Santo Domingo, kao i nekoliko uticajnih ličnosti iz francuskog ministarstva.

Natalija Vlahović Čuljković, Dorotea Čuljković i Gabrijela Nikolić
Natalija Vlahović Čuljković, Dorotea Čuljković i Gabrijela Nikolić

Podršku ćerki Dorotei u proboju na globalno umetničko tržište dala je glumica Natalija Vlahović Čuljković, kao i još nekoliko uglednih ljudi s našeg područja, poput slikara Vuka Veličkovića (Vuk Vidor), Zorana Bosanca, koji je radio u pariskom Vogu i bio stilista Mika Džegera, kao i naše proslavljene manekenke Anike (eks-Božić) El Saraj sa suprugom Jusefom.Nakon tročasovnog otvaranja izložbe, gosti i klijenti „Navanita art hausa“ slavlje su nastavili večerom u hotelu „Hajat“.

Priznat stručnjak u IndijiSAM ZASLUŽAN ZA IT REVOLUCIJUSam Pitruda bio je desna ruka Radživa Gandija tokom 80-ih i upravo on je zaslužan za IT revoluciju u Indiji. Danas je savetnik premijera Indije za tehnologije i infrastrukturu, vlasnik je više od 90 patenata, a nekoliko puta je zbog svojih dostignuća bio na naslovnicama časopisa Tajms, Ekonomist, Harvard biznis rivju... Nakon 45 godina stvaranja, izložbi u Londonu i Čikagu, tek sada je odlučio da svoje radove stavi na prodaju. O njegovoj karijeri brine se Dorotea, umetnički direktor „Navanita art hausa“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track