Kejti Peri: Nisam znala šta tačno znači biti feministkinja!

Naučila

Kejti Peri: Nisam znala šta tačno znači biti feministkinja!

Pop kultura -
Iako je ranije izjavljivala da nije feministkinja, američka pevačica Keti Peri promenila je svoje mišljenje

Pevačica Kejti Peri 2012. godine osvojila je nagradu za izvođača godine, koju tradicionalno dodeljuje časopis “Billboard”, i u razgovoru sa novinarima izjavila:

Nisam feministkinja, ali verujem u snagu žena.”

Međutim, kada ju je ove sedmice australijski televizijski voditelj Karl Stefanović upitao da li sebe vidi kao feministkinju, Peri je imala drugačiji odgovor:

Feministkinja? Hm, zapravo da”, kazala je Peri. “Ranije nisam shvatala šta ta reč znači, a sada znam - znači da volim sebe kao ženu ali da takođe mogu da volim i muškarce.

Feminizam je i dalje vruća tema među zvezdama, jer mnoge pevačice i glumice izbegavaju da se izjasne kao feministkinje. Za razliku od njih mlada glumica Lena Danam, autorka i zvezda serije “Girls” nedavno je otvoreno kritikovala filmsku industriju tvrdeći kako glumci iz te serije dobijaju znatno više različitih ponuda za filmove, dok su ponude za glumice malobrojne i uz to svedene na nekoliko stereotipa.

I muzička zvezda Bijonse zagazila je ponosno u feminističke vode i na novom albumu ugostila bigerijsku književnicu Čimamandu Ngozi Adičie koja u pesmi “Flawless” govori o pogrešno postavljenom svetu u kom odrastaju devojke i mladići.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track