ŽERARD DEPARDJE: Ponosan sam što sam Rus!

Odužio se za pasoš

ŽERARD DEPARDJE: Ponosan sam što sam Rus!

Pop kultura -
Francuski glumac sa ruskim pasošem lansirao je liniju satova na čijem brojčaniku ima ruski grb, a košta 21.500 evra

Žerar Depardje, francuski glumac sa ruskim pasošem, u saradnji sa jednom švajcarskom firmom, promovisao novu liniju časovnika: "Ponosan što sam Rus".

Proslavljeni francuski glumac Žerar Depardje, od prošle godine i Rus, otišao je korak dalje u zahvalnosti što mu je Rusija raširila ruke i pokazala gostoprimstvo kada su ga francuske vlasti i zakoni "pritegli" da plati porez. Što on nije želeo.

U saradnji sa švajcarskim proizvođačem satova, Depardje je lansirao liniju satova čiji je slogan: "Ponosan što sam Rus". Sat, koji na brojčaniku ima ruski grb (dvoglavi orao), košta 21.500 evra.

Depardje je prošle godine primljen u rusko državljanstvo, a pasoš mu je lično uručio predsednik Vladimir Putin.

Depardje je postao "Depardjeovič" zbog poreza koji će vlasti u njegovoj rodnoj Francuskoj nametnuti milionerima, a koji iznosi 75 odsto.

Francuski glumac je potom kupio imanje u regionu Mordovije, što je slikovito opisao: "Ovaj region nije bogat naftom ili gasom, ali ima bogate ljude koji svoje snove pretvaraju u javu".

Depardje je izjavio i da i dalje voli svoju rodnu zemlju, ali i da ne pristaje da ga granice između država ograničavaju. "Ja sam slobodan čovek i svuda gde odem u Evropu osećam se kao kod kuće".

(mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track