The Avengers: Junaci pišu ćirilicom i  spasavaju Novi Grad u Srbiji!
Foto: Matteo Scieghi

Stigli smo u američki serijal

The Avengers: Junaci pišu ćirilicom i spasavaju Novi Grad u Srbiji!

Pop kultura -
U nastavku blokbastera "Osvetnici" superjunaci zajedničkim snagama pokušavaju od razornog potresa spasu Novi Grad u kojem svi pričaju srpski

"Novi Grad u Srbiji" je razrušen u stravičnom zemljotresu a svi superjunaci pokušavaju da spasu što se spasti može. U stvari, Novi Grad se ne nalazi u Srbiji već je reč izmišljenoj Sokoviji u kojem svi govore srpski, a koriste pismo koje je spoj ćerilice i latinice.

Pa tako na mapi grada vidimo i jedno i drugo pismo izmešano. U legendi prve tri stavke su napisane latinicom, dok su sve ostale napisane ćirilicom.

Naime, radi se o novom nastavku blokbastera "Osvetnici" (The Avengers: Age of Ultron) gde svi superjunaci zajedničkim snagama pokušavaju od razornog potresa spasu Novi Grad.

Doduše, ne radi se konkretno o Srbiji već izmišljenoj Sokoviji u kojoj svi govore srpski. Naime, nedavno se pojavila vest o Sokoviji, a procurile su i fotografije sa snimanja u severnoj Italiji, gde je sve ispisano ćirilicom. Novi Grad je zamišljen kao bilo koji drugi istočnoevropski grad, ali nazivi trgovina i ostali natpisi napisani su na srpskom.

Snimanje u Italiji počinje u ponedeljak, a film bi se u bioskopima trebalo pojaviti u maju iduće godine. U glavnim su ulogama Robert Dauni Mlađi, Kris Evans, Chris Hemsvort, Džeremi Jeremi Rener, a glavnog negativca igraće Džejms Spajder.

http://www.youtube.com/watch?v=Xt-VCP8I_4M

(aostasera.it)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track