Zbog ovog propusta princu Vilijamu i Kejt preti opasnost od terorista

"Idiotski" potez

Zbog ovog propusta princu Vilijamu i Kejt preti opasnost od terorista

Pop kultura -
Novom Zelandu predbacuje se ovaj 'idiotski' potez, kako ga nazivaju britanski mediji, koji bi kraljevsku porodicu mogao dovesti u opasnost od terorizma

Detalji vezani uz putovanje princa Vilijama, njegove supruge Kejt Midlton i njihovog sina Džordža na Novi Zeland procureli su u javnost.

Novom Zelandu predbacuje se ovaj 'idiotski' potez, kako ga nazivaju britanski mediji, koji bi kraljevsku porodicu mogao dovesti u opasnost od terorizma.

Naime, objavljene su precizne informacije o tome gde građani mogu videti vojvodu i vojvotkinju od Kembridža, uključujući vreme i karte njihovih ruta.

Kraljevski par trebao bi na Novi Zeland da stigne u ponedjeljak i da ostane 9 dana. Dai Davies, bivši šef Kraljevske zaštite, izjavio je kako je objavljivanje tih informacija poput 'priručnika za teroriste'.

"Zaprepašten sam idiotizmom tog idiota koji je unapred objavio rute i lokacije kraljevske porodice. To je vrlo zabrinjavajuće i iskreno sam iznenađen da to neko radi. Nisam video ništa slično u posljednjih 20 godina", izjavio je Davies.

(dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track