DRUŽE SE SA OPASNIM MOMCIMA: Holivudske zvezde koji vole mafijaše
Foto: Ap, Rojters

Neraskidive veze

DRUŽE SE SA OPASNIM MOMCIMA: Holivudske zvezde koji vole mafijaše

Pop kultura -
Mnogi ne žele da pričaju o tome, dok drugi javno se hvale ko su im prijatelji, a imali su i koristi od njih

Mnogobrojne holivudske zvezde povezane su sa mafijaškim porodicama, bilo da je reč o kumstvima, poznanstvima ili tu i tamo kojoj usluzi "ispod pulta". Mnogi ne žele da pričaju o tome, dok drugi javno se hvale ko su im prijatelji.

Frank SinatraFrank Sinatra imao je strica koji je bio član mafijaške bande koju je pokrenula porodica Moreti. To je za pevača bio samo početak jer su ga kroz život povezivali sa mafijaškim porodicama Gambino, Đenoveze i Kolombo.

Merilin MonroMarilin Monro najpoznatija je po aferi sa američkim predsednikom Džonom Kenedijemem, ali je bila popularna i među mafijašima "dubokog džepa". Poslednju noć života navodno je provela sa mafijašem Semom Đankanom. On ju je ubeđivao da ne priča nikome o aferi sa Kenedijem, a iduće jutro su je pronašli mrtvu u njenom stanu.

Vejn NjutnVejn Njutn se povezuje sa porodicom Đambino. Muzičar je čak javno priznao da poznaje jednog od šefova te mafijaške porodice, Guida Penosija, ali je rekao da nije znao da je mafijaš.

Toni Benet Toni Benet je navodno imao veze sa mafijaškom porodicom Bonano. Još 70-ih je imao "bliski susret" s plaćenim ubicom Tonjijem Spilotrom zbog jevojke koja se dopala obojici. Spilotro je Beneta udario o glavu telefonskim imenikom.

Debi RejnoldsDebi Rejnolds ima veze sa mafijaškim porodicama u Čikagu. Glumicu su jednom da li treba da brinu da će neko biti ubijen u Las Vegasu, a ona je rekla da treba da brinu samo oni koje zbog nečega treba ubiti.

Džejms Kan Džejms Kan na filmskom platnu često je glumio nekog mafijaša, a u privatnom životu ima veze s mafijaškom porodicom Kolombo. Tako je 2011. javno branio Endija Maša Rasa, kojeg je policija htela da uhapsi. Kan je rekao da će mu platiti kauciju ako bude uhapšen. Ruso je, naime, kum Kanovom sinu Skotu.

Lajza Mineli Lajza Mineli povezana je sa mafijaškom porodicom Đambino. Gej ikona bila je u vezi s mafijašem Đanijem Rusom. Ruso je glumio u filmu "Kumu" i bio je posrednik između Paramounta i i mafijaškog bosa Džoa Kolomba.

Robert de NiroRobert de Niro ima veze s mafijaškom obitelji Gambino. Dok se pripremao za ulogu u filmu "Analiziraj ovo" intenzivno se družio sa mafijaškim bosom Entonijem Ruđanom, poznatim pod nadimkom Fet Endi. Neurotičnog mafijaša Paula Vitija glumio je po uzoru na Endija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track