Tamara Dragičević: Bilo me je stid da se ljubim s profesorom!
Foto: Nemanja Pančić

Najmlađa dobitnica Zlatnog ćurana govori za Kurir

Tamara Dragičević: Bilo me je stid da se ljubim s profesorom!

Pop kultura -
Nije prijatno kad nekoga kao što je Dragan Petrović Pele gledaš kao oca, a treba da ga zavodiš. Jeste da je to sve gluma, ali to ti dođe i kao incest

Lepa i talentovana!Posle filma „Montevideo, bog te video“ Tamara Dragičević dobila je nekoliko velikih uloga u pozorištu, a već sledeće godine očekuju je tri velike filmske premijere. Uživa u ljubavi s kolegom Petrom Benčinom, a za Kurir govori o tome kako je proslavila Vaskrs, da li je teško igrati s dečkom na sceni i koji joj je bio najteži glumački zadatak.- Praznicima se radujem kao malo dete, a Vaskrs sam provela u krugu porodice.Odrasla si u Dadovu. Da li si još tada odlučila da postaneš glumica?- Već u sedmom razredu osnovne škole čvrsto sam rešila da je to posao koji želim da radim. Krenula sam da idem u beogradska pozorišta, da uživam u predstavama i da maštam kako ću upisati glumu.Pre desetak dana imala si dve premijere - u Ateljeu komada „Slavna Florens“ i u Zvezdara teatru drame „Rođendan gospodina Nušića“. Šta ti je teže da igraš - tri različita lika ili veliku glumicu Ljubinku Bobić?- Što bi rekli, ne zna se šta je teže. (smeh) Bez šale, zaista je i jedno i drugo teško na svoj način - i promeniti tri potpuno različita lika za sat i po i igrati našu veliku glumicu i posebnu, neponovljivu Ljubinku Bobić.Kako je raditi s dečkom Petrom?- Opušteno i lepo.Najmlađa si dobitnica Zlatnog ćurana. Da li ti je teret tako velika nagrada?- Nije. Nemam vremena da na to tako gledam. Vreme ide, dolaze nove uloge, treba napredovati, pomerati granice i raditi na tome da se broj nagrada poveća. Ponosna sam na tu nagradu. To je zaista poseban trenutak u mojoj karijeri, pogotovo što sam tu ulogu spremala dok sam još bila student.U seriji „Miris kiše na Balkanu“ snimala si ljubavnu scenu sa svojim profesorom Draganom Petrovićem Peletom. Zašto ti je taj zadatak pao toliko teško?- Nije prijatno kad nekoga koga gledaš kao autoritet, oca, profesora treba da poljubiš i zavodiš. Jeste to sve gluma, zato smo mi i uradili te scene krajnje profesionalno i dobro, ali ti to dođe kao incest.Šta će se dešavati sa Eli u seriji „Montevideo, vidimo se“?- Čeka Milutinca i navija za njega, neće se Eli pojavljivati mnogo u nastavku serije.Sledeće godine moći ćemo da te gledamo tri filma - „Igra u tami“, „Tesla“ i „Panama“. Da li će 2015. biti tvoja godina?- Nadam se da hoće, mada nijedan od ta tri filma nije izvestan, sve je još uvek u pripremi.

Profesor i učenica... Pele i Tamara u „Mirisu kiše na Balkanu“
Profesor i učenica... Pele i Tamara u „Mirisu kiše na Balkanu“

Manekenka u tri spota PilotaLEPO JE RADITI S KIKIJEMDa li ćeš biti manekenka u još nekom spotu Kikija i Pilota?- Što da ne. Snimanje spota za mene je bilo divno iskustvo i lepo smo radili i družili se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track