Najnovije vesti

NAŠE GORE LIST: Da li ste znali da je Mila Jovović lepa Vasojevićevka?!

Ponosna na poreklo

NAŠE GORE LIST: Da li ste znali da je Mila Jovović lepa Vasojevićevka?!

Pop kultura
Njen pradeda Bogić Camić Jovović bio je barjaktar iz plemena Vasojevića i gardijski oficir kralja Nikole I Petrovića, ime njegove žene bilo je Milica, po kojoj je Mila dobila ime.
1 / 3

Mila Jovović (38), glumica i manekenka rođena u Kijevu, poreklom je od Vasojevića. Otac joj je srpski doktor Bogdan Jovović, a majka ruska glumica Galina Loginova Jovović. Porodica se preselila u London, a 1981. u Sakramento u Kaliforniji kada je Milica imala pet godina.

Njena porodica je poreklom iz Crne Gore, a imaju imovinu u Metohiji u Zlopeku blizu Peći. Njen pradeda Bogić Camić Jovović bio je barjaktar iz plemena Vasojevića i gardijski oficir kralja Nikole I Petrovića, ime njegove žene bilo je Milica, po kojoj je Mila dobila ime.

Njen deda Bogdan Jovović bio je komandant vojnog područja Priština, a kasnije je bio vojni finansijski inspektor u vojnim područjima Skoplje i Sarajevo, gde je otkrio veliku proneveru zlata. Kažnjen je jer je odbio da optuži svog prijatelja za taj zločin. Kasnije, komunistička vlada Jugoslavije ga je utamničila na Goli otok. Bojeći se da će ponovo biti uhapšen, pobegao je u Albaniju a kasnije je prešao u Sovjetski Savez, u Kijev. Druga verzija priče je da je zapravo on uzeo zlato. Milin otac, Bogdan Jovović, kasnije se pridružio njenom dedi u Kijevu, gde su on i sestra diplomirali medicinu.

Mila Jovović govori više jezika srpski, ruski, francuski i engleski, a jedan od omiljenih pisaca joj je Gabrijel Garsija Markes, nedavno preminuli nobelovac.

Jovovićeva je sa 11 godina krenula sa svojom karijerom i već je oktobru 1987. predstavljena na naslovnoj strani italijanskoj magazina "Lei". Pre nego što se počela baviti glumom, objavila je i muzički CD album. Njeno pojavljivanje u filmu Povratak u Plavu lagunu 1991. izazvalo je neizbežno poređenje s drugim detetom modelom koje je postalo glumica Bruk Šilds. Do kasnih devedesetih dobijala sve više honorare i ušla u svet akcionih junakinja glumeći u Petom elementu i u dva popularna filma zasnovana na seriji horor video igara Pritajeno zlo.

U 1994. Jovovićeva je pod imenom Mila objavila prvi muzički album „Božanstvena komedija“ (Divine Comedy), koji je kritika dobro prihvatila. Album je sadržao mnoge originalne pesme, a njena muzika upoređivana je sa Tori Ejmos i Kejt Buš.

Iako je više pažnje poklanjala svojoj filmskoj karijeri, njen glas se pojavio i na albumu Legion of Boom 2004. koji je izdala grupa The Crystal Method.

Mila Jovović se udala za glumca Šona Endruza oktobra 1992. za vreme snimanja filma „Ošamućeni i zbunjeni“; taj brak je poništen mesec dana kasnije. Kasnije se udala se za režisera "Petog elementa" (1997) Luka Besona. Razveli su se 1999, posle čega se kratko zabavljala sa gitaristom Red Hot Čili Pepers Džonom Frušanteom. Bila kratko verena za pisca i režisera Pola Andersona („Pritajeno zlo“) 2003.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...