OČAJAN OTAC: Vođa plesnog kulta smrti mi je ubio dete!

Isprao joj mozak

OČAJAN OTAC: Vođa plesnog kulta smrti mi je ubio dete!

Pop kultura -
Kacura Kan je Šeron Štern lišio ljudskog dostojanstva, slobodne volje i samopoštovanja i koristio kao seksualnu robinju, tvrdi otac

Šeron Stern iz Floride izvršila je samoubistvo 2012. godine, a njena porodica za tragičnu smrt optužila je vođu plesne trupe Kacuru Kana jer ju je, kako su naveli u tužbi, lišio ljudskog dostojanstva, slobodne volje i samopoštovanja.Kako očajan otac tvrdi, Šeron je izgubila razum i izvršila samoubistvo pošto ju je učitelj buto plesa doveo do očaja."Kacura Kan joj je isprao mozak i okrenuo je protiv porodice. Naterao ju je da zaboravi sve radosti u životu i govorio joj da mora da iskusi bol i patnju da bi najzad potpuno ovladao njome. Nazivala ga je Bogom", izjavio je njen očajni otac Tibor Stern.

U tužbi navodi da je Kan zaveo njegovu ćerku kako bi stupila u seksualnu vezu s njim, zlostavljao je, javno ponižavao, kritikovao, vređao i da se zbog njega odala drogama.

Kana je upoznala kada se u jesen 2007. zajedno sa suprugom preselila u Bolder (Kolorado), gde je na Univerzitetu Naropa upisala postdiplomske studije lepih umetnosti.

Šeron je 2011. bila u tako očajnom stanju da je završila na psihijatriji. Naime, američka ambasada u Kopenhagenu obavestila je porodicu da mu je ćerka nestala. U međuvremenu je policija pronašla i to na psihijatriji.

Pre butoa je igrala sving, glumila, bila srećna osoba koja lako sklapa prijateljstva. Posle butoa se izolovala od ostatka sveta, kaže njen otac.

Pošto su je doveli kući, tri nedelje su pokušavali da je ubede da se krene na lečenje i posle deset napada, pristala je ali samo dva dana pre nego što je legla u bolnicu, Kan joj je poslao mejl.

"Ubeđivao ju je da nije bolesna i da treba da pobegne od muža i porodice", kaže Tibor Stern. Čak joj je poslao kartu za Tajland, ali kada su se tamo videli, shvatio je koliko je bolesna i poslao je nazad u San Francisko. Roditelji su je doveli u Bolder, gde je bila pod psihijatrijskim nadzorom.

Pokušala je da se ubije dva puta, ali je Kan nije ostavljao na miru, jer mu je ona davala novac. Prema rečima njenog oca, tražila je novac od muža i brata da bi ga dala njemu. Porodica joj je dala između 20.000 i 30.000 dolara. Da bi mu dokazala svoju ljubav, čak se razvela od supruga. Umesto da joj pomogne, Kan ju je ostavio na ulici, slomljenu i u suzama, baš kao i u Kopenhagenu, ispričao je njen otac. Posle toga ju je izbacio iz plesne trupe.

Nakon što se vratila u Floridu, porodica je pokušala da joj pomogne, ali ona više nije bila osoba kakvu su poznavali. "Vikala je na nas, gubila živce se, plakala. Nije htela da razgovara s nama, niti da sluša savete", rekao je Stern.

Nesrećna Šeron nije mogla da pordnese raskid sa svojim plesnim mentorom. Toliko je želela da vidi Kana da je otputovala u Brazil na predstavu buto plesa, ali se Kan nije pojavio. Vratila se kući i posle nekoliko dana se ubila.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track