Od Nušićeva doba nismo napredovali ni milimetar
Foto: Kurir Štampano

Užurbane pripreme za premijeru „Narodnog poslanika“

Od Nušićeva doba nismo napredovali ni milimetar

Pop kultura -
Ideja nam je da dramu igramo pred narodnim poslanicima. Imali bi svašta da nauče i vide o sebi, kaže reditelj Saša Gabrić
1 / 4 Foto: Arhiva

Prvo delo velikog komediografa!Posle više od četiri decenije u nacionalnom teatru će u ponedeljak premijerno biti izvedena drama „Narodni poslanik“ u režiji Saše Gabrića po tekstu Branislava Nušića. Vanredno stanje u zemlji i velike poplave nisu sprečile umetnike da se pripreme za susret s publikom.

Kao žena i muž... Radmila Živković i Komnenić
Kao žena i muž... Radmila Živković i Komnenić

- Zgrada ne prokišnjava iako je stara. Proveravamo kritična mesta. Vanredno stanje je samo u pozorištu jer pripremamo Nušićev komad. Naša obaveza je da, u godini u kojoj se obeležava 150 godina od njegovog rođenja, publici predstavimo njegovo prvo veliko delo. „Narodnog poslanika“ nismo igrali 40 godina, od čuvenog Mije Aleksića - rekao je Dejan Savić, v. d. upravnika Narodnog pozorišta, otvarajući konferenciju za medije.

Izvrsna maska... Boris Komnenić
Izvrsna maska... Boris Komnenić

On je izneo ideju da velika scena nacionalnog teatra ponese ime Branislava Nušića i rekao da za novu predstavu već nema ulaznica na blagajnama. Radnja se dešava u vremenu kad je komad napisan, 1883. godine.- Nušić može da se igra u svako vreme. Tada održani izbori bili su najkrvaviji u istoriji. Nismo se makli ni milimetar, možda samo nagore - kaže Gabrić i dodaje:- Imamo ideju da dramu igramo pred narodnim poslanicima. Imali bi svašta da nauče i vide o sebi.

Zadovoljan... Saša Gabrić
Zadovoljan... Saša Gabrić

Glavna uloga Jevrema Prokića poverena je Borisu Komneniću, za koga reditelj smatra da je napravio ulogu karijere.- Imao sam problem čitajući tekst jer sam čuo Miju Aleksića iako nisam znao da je igrao ovu ulogu. Bio mi je veliki „protivnik“ tokom pripreme i pokušaću da ne ličim na njega - otkrio je Komnenić.U podeli su još Radmila Živković, Kalina Kovačević, odnosno Nada Macanković u alternaciji, Milenko Pavlov, Olga Odanović, Branislav Tomašević i drugi.

Bane VidakovićDŽOGIRAM ZBOG ULOGEBane Vidaković veoma ozbiljno je shvatio ulogu Srete.- Tešku borbu vodim sam sa sobom. Trčim svakog jutra da bih stekao kondiciju. Posebno se radujem što ću ponovo biti na sceni s Borisom - kazao je Bane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track