(FOTO) POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA POSLE 20 GODINA: Žarko Laušević stigao u Beograd!
Foto: DRAGANA UDOVIČIĆ

Ekskluzivno

(FOTO) POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA POSLE 20 GODINA: Žarko Laušević stigao u Beograd!

Pop kultura -
Nakon što je odlučio da posle 15 godina provedenih u inostranstvu poseti Crnu Goru, u kojoj je proveo nekoliko dana, Žarko je nastavio put Srbije
1 / 5 Foto: DRAGANA UDOVIČIĆ

Žarko Laušević, glumac koji je osuđen za dvostruko ubistvo koje je počinio 1993. godine u Podgorici, nakon više od dve decenije došao je u Beograd, prenosi Story.

Nakon što je odlučio da posle 15 godina provedenih u inostranstvu poseti Crnu Goru, u kojoj je proveo nekoliko dana, Žarko je nastavio put Srbije.

Naime, kako saznajemo, glumac je sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Tragedija velikog glumca dogodila se 31. jula 1993. godine, kada je njega i njegovog starijeg brata Branimira napala grupa nasilnika u kvartu preko Morače.

Žarko je, braneći brata i sebe dvojicu mladića ubio iz pištolja a jednog teško ranio. Osuđen je na 15 godina zatvora, a nakon što je tadašnji Savezni sud ukinuo presudu, Lauševič je ponovo izveden pred sud i u februaru 1998. osuđen na četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane.

Budući da je Laušević pre izricanja presude odležao već četiri i po godine, pušten je na slobodu. Ubrzo zatim, otišao je iz zemlje, živi u Njujorku i radi fizičke poslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track