Miša Janketić: Srećan sam što je Žarko smogao snage da dođe
Foto: Dragana Udovičić

Glumac se raduje povratku kolege

Miša Janketić: Srećan sam što je Žarko smogao snage da dođe

Pop kultura -
Mi smo nekad radili zajedno i nadam se da će biti još prilika za to, kaže čuveni glumac o svom mlađem kolegi, koji je posle 15 godina ponovo u Srbiji

Možda ponovo zaigraju na filmu.Žarko Laušević je posle 15 godina došao u Srbiju. Prethodno je bio u poseti bolesnoj majci u Crnoj Gori, a sletanje aviona iz Podgorice, u kojem je bio Lauš, prekjuče su ispratile brojne novinarske ekipe. Međutim, on nije želeo da priča ni o sebi ni o dolasku, pa smo zato pozvali njegove kolege da pričaju o njemu.

Podržava kolegu... Miša Janketić
Podržava kolegu... Miša Janketić

PrivatnostAli ni oni nisu bili baš raspoloženi, a većina nam se nije javila na telefon.- Još se nisam video s njim. Ne bih želeo da ulazim u njegovu privatnost. On za mene nikad nije ni otišao iz Srbije - istakao je njegov dugogodišnji prijatelj Irfan Mensur, koji je tokom Žarkovog boravka u Njujorku bio u stalnom kontaktu s njim.Miša Janketić sarađivao je na filmu i u pozorištu s Lauševićem. On nije ni znao da se Lauš vratio, ali ta vest ga je veoma obradovala.Antologijski filmovi- Sigurno je bilo potrebno da smogne ogromnu snagu da bi se vratio. Srećan sam što je uspeo. Mi smo nekad radili zajedno i nadam se da će biti još prilika za to - rekao je Miša.Laušević je bio jedan od najtalentovanijih glumaca jugoslovenske kinematografije i teatra. Mnogi filmovi u kojima je igrao postali su antologijski.

Irfan Mensur: On za mene nikad nije ni otišao iz Srbije
Irfan Mensur: On za mene nikad nije ni otišao iz Srbije

Nedavno je prikazan dokumentarac o njemu i svemu što je usledilo nakon tragičnog događaja kad je 1993. branivši život svoga brata i sebe u podgoričkom kafiću „Epl“ ubio dvojicu napadača, a jednog ranio. U tom filmu govore njegovi prijatelji i kolege, koji su, dok su davali izjave, mislili da se on neće vraćati u Srbiju i Crnu Goru i da je to previše teško za njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track