STANA KATIĆ POSETILA SRBIJU: Obišla tetku u Inđiji!

Najpoznatija po seriji Kasl

STANA KATIĆ POSETILA SRBIJU: Obišla tetku u Inđiji!

Pop kultura -
Zvezda američke serije "Kasl" bila je na ručku kod rođaka, a potom otišla kod rodbine u Hrvatsku

Holivudska glumica srpskog porekla Stana Katić (35) posetila je tetku u Inđiji.

Ona nije želela da njen boravak u Srbiji bude pod lupom javnosti, pa je u tajnosti boravila u ovom gradu, a juče je otputovala u Hrvatsku, gde takođe ima rođake.

"Stana se veoma radovala poseti rodbini u Inđiji, za koju je veoma vezana. Iako od rođenja živi u Kanadi, tečno govori srpski, pa je insistirala da tokom boravka u Srbiji govori na našem jeziku. Posle ručka sa njima, otputovala je u Hrvatsku", kaže izvor.

Inače, bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić je još pre dva meseca najavio na Tviteru Stanin dolazak u Srbiju. On je objavio zajedničku fotografiju ispod koje je napisao: "Zaista se radujemo što će naša prijateljica Stana Katić posetiti Srbiju u aprilu. Korene ne treba zaboraviti nikada. Poštovanje."

Stana je rođena u Kanadi u porodici Petra i Rade Katić, Srba iz Hrvatske koji su emigrirali iz tadašnje Jugoslavije. Ima četiri brata i jednu sestru. Sa porodicom se preselila u Ameriku, a 1996. upisala je glumu u čuvenoj Gudmanovoj školi u Čikagu.

Brzo je osvojila Holivud. Glumila je u seriji "24", filmu "Zrno utehe" o Bondu, a najveću slavu stekla je zahvaljujući hit seriji "Kasl", u kojoj igra glavnu ulogu, detektivku Kejt Beket.

Stana je oduvek isticala da se ponosi srpskim poreklom. "Moji roditelji morali su da budu jaki. Kao doseljenici trebalo je da prevaziđu jezičku barijeru i krenu ispočetka bez ikakve finansijske sigurnosti. Odgajili su i školovali mene, moju sestru i našu braću. Tečno govorim srpski, engleski, francuski i italijanski... Putovali smo i upoznavali se sa svetom. Roditelji su me učili da poštujem svet", izjavila je Stana.

"Kasl" od septembraStana je nedavno završila snimanje šeste sezone serije "Kasl", a poslednja epizoda je emitovana pre desetak dana. Veliko finale rezervisano je za venčanje popularne detektivke koju igra Stana i krimi pisca Kasla. Prema nekim najavama, sedmi serijal bi trebalo da se emituje od septembra. Zaplet se čuva u najvećoj tajnosti, a glumci su do tada na dvomesečnoj pauzi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track