Najnovije vesti

Pariska pijaca cveća dobila ime po Britanskoj kraljici
Foto: Ap

Zvanična poseta

Pariska pijaca cveća dobila ime po Britanskoj kraljici

Pop kultura
Ona se prošetala po pijaci zajedno s francuskim predsednikom Fransoaom Olandom i gradonačelnicom Pariza Anom Idalgo

PARIZ - Britanska kraljica Elizabeta Druga posetila je danas pijacu cveća u Parizu koja od danas nosi njeno ime, što je gest Francuske zahvalnosti 88. godišnjoj Elizabeti koja se nalazi u zvaničnoj poseti Parizu.

Britanska kraljica juče je, uprkos godinama, zajedno sa suprugom princom Filipom prisustvovala ceremoniji obeležavanja 70 godina od savezničkog iskrcavanja u Normandiji. Elizabeta je srdačno dočekana ispred pijace cveća koja nosi njeno ime. Ona se prošetala po pijaci zajedno s francuskim predsednikom Fransoaom Olandom i gradonačelnicom Pariza Anom Idalgo.

Okupljeni Parižani su aplaudirali Elizabeti koja im se dugo smešila ispred pijace, koja se inače nalazi nadomak zatvora gde je bila zatočena francuska kraljica Marija Antoaneta pre pogubljenja giljotinom za vreme francuske revolucije u 18. veku. Parižani gaje veliku naklonost prema britanskoj kraljici, koja odlično govori francuski. Britanskoj kraljici je bila priređena večera s njenim omiljenim jelom. Na meniju je bila pašteta od pačije, a ne guščije džigerice, mlada jagnjetina sa povrćem i dve vrste francuskog sira.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...