Bili Ajdol spreman za veliki rokenrol maraton na Kališu!
Foto: PR

Koncert legende

Bili Ajdol spreman za veliki rokenrol maraton na Kališu!

Pop kultura -
Da li ste spremni za rokenrol, jer ja jesam! Da li ste spremni za ozbiljno prašenje pod tvrđavom, jer biće vruće u gradu, vruće na Kalemegdanu, rekao je Bili Ajdol

Sve pripreme za veliki koncert koji će legendarni roker Billy Idol održati u sredu 25. juna na Kalemegdanu su u završnoj fazi, a pod bedemima Beogradske tvrđave očekuje se oko 15.000 posetilaca.

Satelitska prognoza pokazuje mogućnost kratkotrajnih padavina u sredu uz veoma toplo vreme, ali to neće omesti rokenrol maraton na Kalemegdanu! Vrata koncertnog prostora otvaraju se već od 18 časova, a kultna beogradska grupa, domaćini ovogodišnjeg Belgrade Calling festivala, na binu izlazi već od 19 časova.

Posle njih scena pripada skopskom bendu Tempera, supergrupi sastavljenoj od članova nekadašnjeg Arhangela, čiji će novi album "Igraj" moći da se čuje uživo već od 20 časova. Još jedna regionalna rokenrol grupa predstaviće svoj novi album "Ćiribu Ćiriba", ali uz pregršt najvećih hitova iz karijere druge 30 godina, kada Davor Gobac i Psihomodo pop počnu da prže od 21 čas. Finale rokenrol maratona na "Kališu" pripada jednoj od najvećih rokenrol zvezda u istoriji, neponovljivom Biliju Idolu koji će na veliku scenu ovogodišnjeg Callinga izaći od 22h!

"Da li ste spremni za rokenrol, jer ja jesam! Da li ste spremni za ozbiljno prašenje pod tvrđavom, jer biće vruće u gradu, vruće na Kalemegdanu", ovim rečima je Billy Idol sve fanove koji planiraju da se u sredu spuste do velikog parka kod kule Nebojša na ovogodišnji Belgrade Calling.

http://www.youtube.com/watch?v=DldYMtKD-Mg

Uvek spremni za rokenrol su i (beo)gradski domaćini iz grupe Dža ili Bu, čiji frontmen Nebojša Simeunović Sabljar najavljuje: „Bend je u odličnoj formi i spremni smo da otvorimo Calling, a izbor bendova obećava puno dobre muzike. Kalemegdan je odlično mesto za koncerte poput ovog“. Njemu se pridružuju i kolege iz Makedonije, koje predvodi pevačica grupe Tempera, Tanja Tas: "Spremni smo da se publici na Kalemegdanu predstavimo u najboljem svetlu i to pred Bilijem Idolom! Sviraćemo sve pesme sa albuma koji je pun emocija, jakih ritmova i gitarskih rifova".

http://www.youtube.com/watch?v=vPfGREfR-mA

Ulaznice se prodaju se na svim blagajnama Eventima, po cenama od 3300 za Fan Pit i 2500 dinara za Parter, te 3.500 dinara za VIP platformu. Koncertnoj lokaciji biće moguće prići samo sa ulaznicom za koncert, jer će na obe strane u Bulevaru vojvode Bojovića, i od keja na Dunavu, biti postavljene kontrole ulaznica. Ispred kontrole ulaznica, na obe strane bulevara nalaziće se dve blagajne, gde će publika moći da nabavi svoje ulaznice i pred sam koncert po nepromenjenim cenama!

Radi bezbednosti posetilaca, do koncertne lokacije nije moguće doći sa Gornjeg grada tvrđave koji će ceo biti zatvoren tokom večeri, već isključivo pešice kroz Bulevar vojvode Bojovića koji će u sredu od 17 časova do jedan iza ponoći biti zatvoren za saobraćaj od raskrsnice sa Tadeuša Košćuška do ulaska na parking „Donji grad“ kod Beton hale.

Publika pored pomenutog, može da se uputi i na obližnji parking kod sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ ili da se na koncert uputi obližnjim linijama javnog prevoza. U koncertni prostor nije dozvoljeno unositi hranu i piće, opasne predmete, kao i profesionalnu opremu za fotografisanje i snimanje (aparati sa izmenjivim objektivom i TV kamere).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track