BIJE MUZIKOM: Stiven Sigal i bluzom obara s nogu
Foto: Dragana Udovičić

Poznati glumac održao koncert u Sava centru

BIJE MUZIKOM: Stiven Sigal i bluzom obara s nogu

Pop kultura -
Sjajnim vokalom i odličnim baratanjem gitarom ostavio je beogradsku publiku u čudu

Junak akcionih filmova Stiven Sigal održao je u utorak veče koncert u Velikoj dvorani Sava centra.

Iako je publika navikla da gleda Sigala kako se u kimonu bori s negativcima, uglavnom pomoću aikidoa, ovog puta ovaj popularni glumac pokazao je da je talentovan i za baratanje gitarom i izvođenje bluz ritmova, zajedno sa svojim bendom Tanderboks.

Predgrupa koju je lično zatražio Sigal bio je domaći bluz-rok bend Teksas flod.Nakon izlaska slavnog glumca na binu njegove fantastične vokalne sposobnosti i odlično sviranje gitare ostavili su posetioce Sava centra u čudu.Fanovi su ustajali sa svojih mesta i prilazili bini s foto-aparatima i kamerama ne bi li uhvatili što bolji kadar, a pažnju je privukao i mali dečak obučen u kimono pošto je i on pritrčao da fotografiše svog filmskog junaka u novom izdanju.

Miša Aleksić
Miša Aleksić

Stiven Sigal svirao je, pored bluz standarda, numere sa svoja dva albuma. Mnogi ne znaju da se ovaj aikido majstor i nosilac crnog pojasa bavi muzikom mnogo duže nego glumom - naime, prvu gitaru Sigal je dobio u 12. godini i od tada bez prestanka svira bluz.Koncertu su, između ostalih, prisustvovali i menadžer Gane Pecikoza, basista Riblje čorbe Miša Aleksić i muzički kritičar Pera Janjatović.

Petar Janjatović
Petar Janjatović

Dva albumaMUZIKOM RUŠIO REKORDESigal je do sada objavio dva studijska albuma, „Songs of the Cristal Cave“ i „Mojo priest“. Prvi je snimio sa čuvenim muzičarom Stivijem Vonderom i to je bio najprodavaniji bluz album u Evropi 2005. godine. Njegovo drugo ostvarenje objavljeno je 2006. i proglašeno je jednim od najboljih u svetu te godine.

http://www.youtube.com/watch?v=Gy6wx2u04RU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track