BILI AJDOL STIGAO U BEOGRAD: Da li ste spremi za prašenje pod tvrđavom!?
Foto: Ap

Calling 2014.

BILI AJDOL STIGAO U BEOGRAD: Da li ste spremi za prašenje pod tvrđavom!?

Pop kultura -
Vrata koncertnog prostora otvaraju se od 18 časova, a prvi nastupaju Dža ili Bu

BEOGRAD - U okviru festivala "Calling 2014" večeras će na Donjem Kalemegdanu od 22 sata nastupiti rokenrol zvezda, Bili Ajdol (Billy Idol). Neiscrpnu kolekciju klasičnih rokenrol hitova popularni Englez predstaviće u Beogradu zajedno sa gitaristom Stivijem Stivensom.

- Da li ste spremni za rokenrol, jer ja jesam! Da li ste spremni zaozbiljno prašenje pod tvrđavom, jer biće vruće u gradu, vruće na Kalemegdanu! - poručio je fanovima Bili Ajdol.

Uvek spremni za rokenrol su i (beo)gradski domaćiniiz grupe Dža ili Bu, čiji frontmen Nebojša Simeunović Sabljarnajavljuje: „Bend je u odličnoj formi i spremni smo da otvorimoCalling, a izbor bendova obećava puno dobre muzike. Kalemegdan jeodlično mesto za koncerte poput ovog“. Njemu se pridružuju i kolege izMakedonije, koje predvodi pevačica grupe Tempera, Tanja Tas:

"Spremnismo da se publici na Kalemegdanu predstavimo u najboljem svetlu i topred Bilijem Idolom! Sviraćemo sve pesme sa albuma koji je punemocija, jakih ritmova i gitarskih rifova“.

Vrata koncertnog prostora otvaraju se već od 18 časova, a kultna beogradska grupa, domaćini ovogodišnjeg Belgrejd Calling festivala, na binu izlazi već od 19 časova. Posle njih scena pripada skopskom bendu Tempera, supergrupi sastavljenoj od članova nekadašnjeg Arhangela, čiji će novi album „Igraj“ moći da se čuje uživo već od 20 časova.

Još jedna regionalna rokenrol grupa predstaviće svoj novi album „Ćiribu Ćiriba“, ali uz pregršt najvećih hitova iz karijere druge 30 godina, kada Davor Gobac i Psihomodo pop počnu da prže od 21 čas. Finale rokenrol maratona na „Kališu“ pripada jednoj od najvećih rokenrol zvezda u istoriji, neponovljivom Biliju Idolu koji će na veliku scenu ovogodišnjeg Callinga izaći od 22h!

Vrata koncertnog prostora otvaraju se od 18 časova, a prvi nastupaju Dža ili Bu. Nakon njih najavljeni su koncerti Tempere i Psihomodo popa, dok finale ovog rokenrol maratona pripada neponovljivom Bili Ajdolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track