Evo šta se dešava kada najboljoj drugarici kažete da je muž vara...

Ne postoji bezbolan način

Evo šta se dešava kada najboljoj drugarici kažete da je muž vara...

Pop kultura -
Iako sam htela da postupim ispravno, ispostavilo se da je to skroz pogrešno. Iskrenost nije uvek dobra stvar, zaključila je Elena

Eleni je otkrila šta se dešava sa kada ste previše iskreni kada je otkrila najboljoj drugarici Sari da je njen suprug Tim vara. Naime, kada je, posle dugog premišljanja, ispričala to Sari, ona je prestala da se druži sa njom, ali je i dalje ostala sa nevernim mužem. Ovo je Elenina priča.

Nedeljama sam se dvoumila da li da joj otkrijem to što znam...morala sam, ali nisam imala hrabrosti. Stajala sam na pragu idilične kuće moje drugarice Sare i zakucala joj na vrata. Celo telo mi je treperelo. Bila sam toliko nervozna da sam htela da odustanem od svega i pobegnem. Sara, moja najbolja drugarica već 20 godina mi je otvorila vrata i zagrlila me. Kada sam je pitala gde je njen muž Tim, rekla mi je da je na poslu, jer "jadničak" mora da radi prekovremeno da bi renovirali kuću. To nije bila istina, jer već neko vreme znam da Tim ima aferu sa komšinicom.

To saznanje me je nedeljama pritiskalo, a trenutak kada sam rešila da to otkrijem naterao me je da naučim da ne postoji bezbolan način da prijateljici kažete da je muž vara. Prvi put sam primetila da postoji nešto između Tima i njihove komšinice na božićnoj zabavi u njihovoj kući. Razmenjivali su poglede, on joj se igrao sa kosom, a ona ga je neprimetno dodirivala po ruci. Čak se i nekontrolisano smejala njegovim šalama, a Tim uopšte nije duhovit čovek. Ipak, Sara to uopšte nije primećivala. Konačno, moje sumnje su se potvrdile kada sam ga videla da ljubi komšinicu u kolima u jednoj mračnoj uličici.

Za mene su poverenje i iskrenost izuzetno važni i nisam želela da ćutim i da moju prijateljicu ismevaju iza leđa. Sa druge strane, plašila sam se da se nekome mešam u brak. Ipak, odlučila sam da joj kažem istinu. Sara se prvo ućutala, a potom je počela da plače. Detaljno me je ispitala o svemu. Kada sam otišla, Sara se suprotstavila Timu i on joj je sve priznao, braneći se da je to bio "samo seks", a da nju i dalje voli. Navodno, dogovorili su se da rade na svom braku, a Sara mu je oprostila.

Posle toga smo nastavile da pričamo normalno, ali mi je jedno jutro poslala mejl u kom je pisalo: "Žao mi je, ali ne mogu da budem više tvoja drugarica. Tim i ja se trudimo da obnovimo svoj brak i nije lako, ali ako budem provodila vreme sa tobom, to će me konstantno podsećati na ono što se desilo".

Ona je mene odbila od sebe, a svom nevernom mužu je sve oprostila. Bila sam užasno povređena.Iznervirana, pričala sam o tome sa drugim ljudima, izbegavajući da kažem da je u pitanju Sara, i svi su mi rekli da je to normalna reakcija ljudi. Izgleda, da bi se nosili sa slomljenim srcem i razočaranjem, ljudi svoju frustraciju prebace na tebe, ni krivog ni dužnog, a ne na osobu koja ih je varala.

Za ljude kao što je Sara, izgleda je lakše živeti u laži, nego se suočiti sa jakim emocijama. Nismo pričale oko godinu dana, a čula sam da je Sara i dalje sa Timom. Još uvek se nadam da ćemo ponovo biti prijateljice. Iako sam htela da postupim ispravno, ispostavilo se da je to skroz pogrešno. Iskrenost nije uvek dobra stvar.

(žene)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track